Schimbări fiscale majore de la 1 ianuarie 2018. Ce-i aşteaptă pe români în privinţa salarizării, impozitelor şi contibuţiilor
2018 vine cu numerose schimbări fiscale. Creşterea salariului minim brut de la 1.450 de lei la 1.900 de lei este una dintre măsuri.
2018 vine cu numerose schimbări fiscale. Creşterea salariului minim brut de la 1.450 de lei la 1.900 de lei este una dintre măsuri.
Tot de la începutul anului, contribuţiile sociale trec din sarcina angajatorului în cea a salariatului. Numărul contribuţiilor sociale se reduce de la nouă la trei, se schimbă modul de impozitare a companiilor, iar impozitul pe venit se reduce de la 16 la 10 procente.
Schimbările legislative în materie de salarizare, impozitare şi contribuţii anunţate pentru începutul anului viitor îi fac pe angajaţii români să nu mai fie la fel de optimişti în privinţa viitorului lor pe piaţa muncii.
"Impreuna cu elemente percepute a fi negative, specifice companiilor pentru care lucreaza, aceste schimbari ii determina pe angajati sa se astepte la un an cu mai multa munca depusa, mai mult stres si mai putini bani", se arata intr-un comunicat UNDELUCRAM, cea mai mare comunitate online a angajaţilor din Romania, remis Business24.
- Tragedie pentru doi părinţi plecaţi la muncă în străinătate! Fiul lor de 18 ani, rămas acasă, în Caraş...
- Imagini şocante în Brăila, în seara de Ajun! Şoferul unui autobuz aflat în mers este luat la pumni de un...
- Simona Halep, umilită la Palatul Cotroceni. Cea mai bună jucătoare a lumii a trăit momente incredibile de Ziua...
- Noi alerte de vreme rea în România. Meteorologii au emis cod galben pentru 12 judeţe. Vezi harta zonelor afectate
- Tragedie în Sălaj, în a doua zi de Crăciun! Un adolescent beat a spulberat cu maşina patru tineri. Un băiat de...
- Răsturnare dramatică de situaţie în cazul soţilor găsiţi spânzuraţi la Iaşi! Anchetatorii au dezvăluit...
- Noi taxe şi impozite pentru şoferi, de la 1 ianuarie 2018. Taxă de 200 de euro pentru anumite tipuri de maşini!
Potrivit unui sondaj efectuat de Undelucram.ro, anul 2018 va aduce o migrare masivă a forţei de muncă între companiile care îşi desfăşoara activitatea în România.
Nu mai puţin de 60% dintre repondenţi au spus că îşi doresc să îşi schimbe locul de muncă în anul care urmează.
Deciziile de a părăsi actualul loc de muncă par a fi voluntare, având în vedere că 48.3% dintre angajaţi nu se tem că vor fi concediaţi în următoarele şase luni.
61.86% dintre participanţii la sondaj au spus că sunt dispuşi să urmeze cursuri de specializare, iar 40.9% dintre repondenţi şi-au declarat disponibilitatea de a fi relocaţi în alt oraş decât cel în care se află acum pentru a începe o nouă carieră.
Chiar şi aşa, cei mai mulţi participanţi la sondaj recunosc faptul că le va fi greu să găsească un loc de muncă potrivit pregătirii şi aşteptărilor lor. 44.8% consideră că în prezent sunt mult mai puţine oportunităţi de angajare decât erau în urmă cu şase luni.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰