Școală fără manuale, dar cu auxiliare. Părinții trebuie să scoată bani mulţi din buzunar ca să cumpere tot ce au nevoie
În timp ce Ministerul Educaţiei nu a fost în stare să pună pe băncile elevilor manuale corecte şi la timp, în şcoli există încă auxiliarele. Care nu sunt gratuite. Părinţii trebuie să scoata bani mulţi din buzunar ca să cumpere tot ce au nevoie.
În timp ce Ministerul Educaţiei nu a fost în stare să pună pe băncile elevilor manuale corecte şi la timp, în şcoli există încă auxiliarele. Care nu sunt gratuite. Părinţii trebuie să scoata bani mulţi din buzunar ca să cumpere tot ce au nevoie. Asta chiar dacă ele au fost interzise anul trecut prin ordin de ministru. Profesorii ridică din umeri şi spun că fără auxiliare, elevii nu au destulă informaţie la oră. Totul, într-o afacere care se ridică la 400 de milioane de euro.
Auxiliarele nu sunt obligatorii, dar se regăsesc pe bănci în multe şcoli. Profesorii nu trebuie să aibă vreo legătură cu plata lor. La această şcoală din Bucureşti, învăţătoarea spune că a primit cărţile de la asociaţia de părinţi.
În multe alte şcoli, cadrele didactice ajung să comande materialele de la edituri, spun părinţii.
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
- 4 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 4 aprilie, Sfântul Iosif. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, vineri 4 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- Când pică Paştele în 2026 şi în următorii ani
Copiii folosesc auxiliare la orele de matematică, de limba română şi de limba engleză. La clasele mai mari, ajung chiar să ţină locul manualelor.
Este ordinul de ministru de anul trecut şi Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, care a intrat în vigoare în luna februarie a acestui an.
Afacerea auxiliarelor din şcoli depşeşte 400 de milioane de euro anual, spun specialiştii. Sunt bani pe care părinţii îi pot cheltui altfel pentru educaţia copiilor.
În unele situaţii, părinţii ajung să plătească şi peste 100 de lei pentru auxiliare. Încă o dovadă că învăţământul nu este gratuit în România.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰