Antena Meniu Search
x

Artiştii stradali au reuşit să dea o nouă faţă unei şcoli din Cluj-Napoca

Au pictat faţadele monotone ale clădirii şi au reuşit să aducă astfel la viaţă instituţia. Transformarea a putut avea loc datorită unui proiect inedit, finanţat de Primărie.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.10.2020, 17:02

Vezi și
  • Picturile au fost realizate în cadrul proiectului "Artă în curtea școlii"
  • Proiectul a fost finanţat de Pimăria Cluj-Napoca.

Cât timp elevii învaţă de acasă, Liceul de Arte Vizuale din Cluj-Napoca îşi schimbă faţa. Un grup de artişti plastici au transformat clădirea într-un sanctuar al creativităţii, demn de o şcoală de arte.

Zmicală Gavril - director Scoala de Arte Vizuale "Romulus Ladea" Cluj-Napoca: Şcoala noastră împlineşte o vârstă şi noi ne-am gândit că ar fi minunat ca să primească o nouă înfăţişare, adică griul să fie înlocuit de culoare. Un perete spre mall, înspre stradă, în exterior, iar în interiorul curţii avem încă 5 lucrări foarte mari.

Dimensiunea foarte mare a picturilor, compoziţiile ample, dar şi tehnicile combinate de pictură au reprezentat provocări pe care artiştii au reuşit să le depăşească cu brio.

Flaviu Moldovan - artist: E prima dată când fac un mural atât de mare. Mi-era frică puţin la început că poate n-o să mă încadrez în timp, dar din momentul în care am descoperit trafaletul, instrumentul magic, am simţit că pot să acopăr rapid.

Picturile au fost realizate în cadrul proiectului "Artă în curtea școlii ", finanţat de Pimăria Cluj-Napoca.

Emil Boc - primar Cluj-Napoca: Clujenii doresc, talente avem, viaţa e mai frumoasă. Toate acestea merg împreună şi cu alte cuvinte proiectultaie bâlba. "Artă în curtea şcolii" va continua şi în anii următori.

Iar Liceul de Arte Vizuale nu este singura unitate de învăţământ din Cluj care oferă acum o pată de culoare oraşului.

Cristina Beligăr - membru organizatia Launloc: Un precedent a fost acum 2 ani, în 2018, la Şcoala Octavian Goga din cartierul Mănăştur, când s-a mers pe aceeaşi idee. Mai mulţi artişti - de data aceea au fost şi artişti internaţionali, de data aceasta au numai artişti români- au pictat mai mulţi pereţi din incinta şcolii.

Scopul proiectului este de a scoate arta din muzeu şi de a o aduce mai aproape de comunitate. Totodată se promovează şi arta stradală care nu de puţine ori este considerată vandalism.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Artiştii stradali au reuşit să dea o nouă faţă unei şcoli din Cluj-Napoca