Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Încă şase şcoli şi o grădiniţă, închise din cauza vremii. Unde nu se învaţă luni şi marţi

Orele în mai multe şcoli şi grădiniţe din patru comune bihorene au fost suspendate, luni şi marţi, după ce clădirile în care acestea funcţionează nu au energie electrică.

de Redactia Observator

la 17.12.2018 , 12:41

Încă şase şcoli şi o grădiniţă, închise din cauza vremii. Unde nu se învaţă luni şi marţi - Arhivă

Orele în mai multe şcoli şi grădiniţe din patru comune bihorene au fost suspendate, luni şi marţi, după ce clădirile în care acestea funcţionează nu au energie electrică.

În Bihor, ninsorile din ultimele două zile au provocat mai multe avarii la reţeaua de electricitate. Zeci de localităţi din judeţ au rămas fără curent.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să suspende, luni, orele în mai multe şcoli şi grădiniţe din patru comune din Bihor, pentru că nu au energie electrică, care serveşte şi ca sursă de încălzire.

Articolul continuă după reclamă

Este vorba de şcolile din satele Tămaşda (comuna Avram Iancu), Cuieşd, Ţigăneşti de Criş şi Picleu (toate trei în comuna Brusturi), o şcoală gimnazială şi o grădiniţă din Căbeşti şi şcoala gimnazială din Chijic, comuna Copăcel.

Pe acelaşi subiect

Şcoli închise în Bihor

Luni, CJSU Bihor va reevalua situaţia alimentării cu energie electrică din judeţ şi, dacă va fi nevoie, va prelungi măsura suspendării orelor în şcoli.

Ninsorile abundente din ultimele două zile au provocat mai multe avarii la reţeaua de electricitate din Bihor. 

Duminică, 79 de localităţi din judeţ au rămas fără curent.

În Bihor nu sunt drumuri închise sau blocate din cauza ninsorilor abundente căzute, traficul rutier desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

În cursul zilei de duminică, la 112 s-au dat 110 apeluri telefonice care semnalau efecte ale fenomenelor meteorologice manifestate în judeţ, cea mai mare parte dintre acestea sesizând avarii la reţelele de energie electrică.

Şcoli închise în ţară, în 17 și 18 decembrie 2018

Autoritățile din județele Arad, Gorj, Mehedinți și Timiș au decis, în urma reuniunilor comitetelor pentru situații de urgență, să închidă şcolile luni, 17 decembrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. 

Pentru şcolile închise din județul Timiș suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă și pentru data de 18 decembrie.

De asemenea, marți, 18 decembrie, ca urmare a unor avarii la rețeaua de energie electrică nu vor avea loc ore de curs în școlile din 39 de localități din județul Arad. 

Din același motiv, o unitate de învățământ din județul Satu Mare nu va organiza cursuri în intervalul 17 - 18 decembrie.

Ninsori şi viscol în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nou informare meteo de vreme severă, valabilă pentru următoarele 24 de ore.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 17 decembrie, ora 12 – 18 decembrie, ora 12.00, în majoritatea zonelor ţării se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare şi depunerea unui strat nou de zăpadă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Încă şase şcoli şi o grădiniţă, închise din cauza vremii. Unde nu se învaţă luni şi marţi