Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Se iubesc natural, comunică virtual

Orice specialist în terapia de cuplu recomandă partenerilor să comunice cât mai mult, pentru a evita ca nemulţumirile să se acumuleze şi să degenereze în certuri sau - mai grav - în despărţiri

Vezi și

Orice specialist în terapia de cuplu recomandă partenerilor să comunice cât mai mult, pentru a evita ca nemulţumirile să se acumuleze şi să degenereze în certuri sau - mai grav - în despărţiri

Cercetătorii americani au mers, însă, mult mai departe. De acord, să comunice. Dar depinde şi cum comunică. Iar într-un secol atât de agitat, cum să comunice mai eficient decât prin intermediul reţelelor de socializare sau al telefonului mobil. Şi astfel au reuşit să facă o clasificare.

De exemplu, dacă el discută cu ea pe Facebook sau pe Twitter, este clar că nu are nicio reţinere în a-şi face relaţia publică.

Miliarde de oameni folosesc zilnic Internetul, iar comunicarea online are şi ea părţi bune. Excesul însă creează probleme în viaţa de cuplu.

Dacă totuşi comunicarea online predomină comunicării face to face am putea spune că există o problemă în acea relaţie de cuplu. Adică, orice psiholog va susţine că cea mai bună comunicare este cea directă. Sigur, că în anumite situaţii nu avem încotro şi atunci apelăm la alte forme de comunicare.

Doar că discuţiile online sunt extrem de importante pentru mulţi tineri, care recunosc că sunt dependenţi de net. Comunicarea virtuală e mai simplă decât vorbitul la telefon.

Totuşi, o relaţie nu se poate dezvolta decât dacă ajungem să discutăm faţă în faţă cu potenţialul partener.

Cercetătorii americani au analizat şi comunicarea prin intermediul telefonului mobil. Dacă transmitem mesaje prin sms sau prin diversele reţele de chat e una, însă dacă sunăm cu adevărat cealaltă persoană e cu totul altceva. Asta înseamnă că ne dorim cu adevărat să-i auzim vocea şi să ştim cum se simte sau dacă are vreo problemă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Se iubesc natural, comunică virtual