Antena Meniu Search
x

Seceta loveşte Tulcea! Locuitorii din comuna Niculiţel primesc apă potabilă cu raţia, doar câteva ore pe zi

Situaţie alarmantă în Tulcea! Cei aproape 4.400 de locuitori ai comunei Niculiţel primesc, începând din această lună, apă potabilă doar opt ore pe zi, din cauza secetei şi a utilizării apei pentru irigarea grădinilor.

Situaţie alarmantă în Tulcea! Cei aproape 4.400 de locuitori ai comunei Niculiţel primesc, începând din această lună, apă potabilă doar opt ore pe zi, din cauza secetei şi a utilizării apei pentru irigarea grădinilor.

   Primarul comunei, Florin Pascale, a anunţat vineri pe contul propriu de pe o reţea de socializare că apa potabilă este furnizată în intervalele orare 6.00-10.00 şi 17.00-21.00, pentru ca toţi locuitorii comunei să poată primi apă.

   'Încă de ieri (joi, n.red.), apa potabilă se furnizează cu program din cauza secetei şi a utilizării apei pentru irigarea grădinilor. Cele patru ore sunt alese special pentru ca localnicii să-şi poată rezolva problemele din gospodării', a declarat, pentru AGERPRES, primarul Pascale.

   În postarea făcută pe contul de pe o reţea de socializare, el a explicat că decizia de furnizare a apei potabile a fost luată în contextul în care consumul în primele zile ale lunii a fost de şase ori mai mare decât cel normal.

   Primarul comunei Niculiţel a anunţat, totodată, că la sfârşitul lunii trecute a semnat contractul de finanţare în valoare de 1,8 milioane de euro pentru realizarea unui proiect care vizează extinderea sursei de apă potabilă a comunei şi care va dubla capacitatea de producţie actuală a sistemului de alimentare cu apă.

   'Proiectul este cea de-a treia etapă a unui program pe care l-am început în anul 2012 pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată din comună. În prima etapă, s-au realizat investiţii de 2,5 milioane de euro pentru o staţie de epurare, pentru reţele de canalizare cu o lungime de 7 kilometri, asfaltarea drumurilor şi amenajarea stadionului. În a doua etapă care a costat circa 900.000 de euro s-au amenajat 10 kilometri de reţele de canalizare', a mai spus primarul Florin Pascale.

   Potrivit sursei, cea de-a treia etapă a programului ar putea începe anul acesta şi va consta în realizarea a trei foraje în zona Capaclia, situată la cinci kilometri de singurul sat al comunei, şi extinderea cu cinci kilometri a reţelei de canalizare.

   Programul se va încheia cu un alt proiect care urmează să fie depus spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi care vizează inclusiv montarea de apometre pe domeniul public al comunei, în vederea eliminării fraudelor.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Seceta loveşte Tulcea! Locuitorii din comuna Niculiţel primesc apă potabilă cu raţia, doar câteva ore pe zi