Antena Meniu Search
x

Secretele unui vin bun: de la culegerea viei, până la servirea în pahar

Cum faci diferența între un vin bun și unul oarecare? Pentru a afla răspunsul, am făcut apel la experiența producătorilor de vin, care ne-au împărtășit secretele lor, de la culegerea strugurelui și până la servirea în pahar au unei băuturi desăvârșite.

Ionela Lucan
de Ionela Lucan

la 18.09.2019, 19:53

Care sunt secretele fabricării unui vin bun Vezi și

Cum faci diferența între un vin bun și unul oarecare? Pentru a afla răspunsul, am făcut apel la experiența producătorilor de vin, care ne-au împărtășit secretele lor, de la culegerea strugurelui și până la servirea în pahar au unei băuturi desăvârșite.

Podgoriile din Vrancea sunt împânzite în această perioadă de culegători. De o lună se tot măsoară nivelul de zahăr şi aciditate din fructe. Iar când totul corespunde reţetei, se dă startul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zona în care se află plantaţia face din start diferenţa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tone de struguri sunt adunate zilnic de pe butuci şi trimise la cramă. Tot ce se recoltează peste zi ajunge în camera de procesare, iar strugurii sunt selectaţi încă o dată. 

Trecuţi prin câteva mâini, strugurii părăsesc apoi ciorchinele şi pleacă mai departe, la presă, în drumul lor, spre must.  Zeama şi pieliţa colorată aterizează în cazane uriaşe din inox, unde vor fermenta, atent studiate şi controlate, vreme de trei săptămâni, de un vinolog. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După distilare şi filtrare, roze-ul e gata de consum. Cu cât mai proaspăt, cu atât mai fructat. Cel roşu în schimb,  se odihneşte în butoaie din lemn de stejar cu anii. Când ajungem în camera de maturare, ştim că vinul cel bun... e aproape desăvârşit. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Consumatorul îşi are rolul lui în selectarea vinului. Din fericire, piaţa vinului din România a evoluat în ultimii ani, iar românii încep să fie mai pretenţioşi atunci când îl consumă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dincolo de aspectele tehnice, mai e ceva ce face vinul bun. Emoţia, locul şi compania în care îl bei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Secretele unui vin bun: de la culegerea viei, până la servirea în pahar