Antena Meniu Search
x

Video Secrete din strămoși la Festivalul Slăninei din Brașov: "O slănină trebuie să o mănânci cu ochii. Să arate bine"

O slană bună de te unge pe suflet. Gerul ne face poftă de slănină, cârnaţi şi alte preparate tradiţionale. La Braşov, slana are propriul festival în care producători din toată ţara se laudă cu reţete care mai de care. Iar bucătari din trei ţări s-au întrecut în reţete de cârnaţi în Harghita. 

de Redactia Observator

la 11.02.2023, 20:10

Vezi și

Cu ochii la slănină. Aşa îţi poţi da seama de cât de bună e slana tradiţională. La Braşov, preparatul de bază al strămoşilor pe timp de iarnă are propriul festival.

"O slănină trebuie să o mănânci cu ochii. Trebuie să arate bine, trebuie să fie aşezată, cum se zice la noi. Adică nu trebuie să fie proaspătă, să aibă macăr o lună de zile după ce ai afumat-o. Este foarte important să o prindă o frigul de iarnă, atunci ea devine mai densă, se maturează", ne spune un cunoscător.

Cu un strat subţire de carne, cu boia, sau cu condimente alese, secretul slăninei perfecte este dezvăluit chiar de gurmanzi. 

Preţurile la slănină sunt pentru toate buzunarele, între 40 şi 80 de lei kilogramul

Pe acelaşi subiect

Şi producătorii din Harghita s-au lăudat cu cele mai bune produse tradiţionale la Festivalul Cârnaților din Nicolești. 

Bucătari din trei ţări, România, Ungaria şi Slovacia, s-au întrecut în cei mai buni şi mai originali cârnaţi. 

Andras Robert, organizator: Sunt 34 de echipe, vreo 40 şi ceva de tipuri de cârnaţi făcuţi doar de echipe, organizatorii mai fac şi ei vreo 10 tipuri. 

Vizitatorii au putut gusta din diferite sortimente de cârnați, să mănânce pâine cu untură și ceapă roșie și au rezistat gerului cu vin fiert sau palincă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Secrete din strămoși la Festivalul Slăninei din Brașov: "O slănină trebuie să o mănânci cu ochii. Să arate bine"