Antena Meniu Search
x

SECRETUL din spatele succesului. O româncă CELEBRĂ i-a avut la picioare pe Ghandi, de Gaulle, Tito, Dali, Chaplin și Kennedy

A trăit aproape 92 de ani și a visat, încă din copilărie, să devină pilot. Ulterior, planurile aveau să i se schimbe

A trăit aproape 92 de ani și a visat, încă din copilărie, să devină pilot. Ulterior, planurile aveau să i se schimbe

Ca șef al Secției de fiziologie a Institutului de Endocrinologie din București, Ana Aslan începea o frumoasă carieră de gerontolog. Avea să obțină rezultate remarcabile și aprecieri din partea Academiei Române. Mai târziu, vestitul Gerovital H3 revoluționa întreaga lume medicală.

Acest medicament este utilizat și astăzi în multe țări din lume având efecte senzaționale. În 1960, prof. Ana Aslan începea experimentarea unui nou produs: Aslavitalul. Acesta conținea și un factor activator al sistemului nervos și al aparatului cardiovascular. Influența complexă asupra procesului de îmbătrânire a sistemelor de reglare și a bolilor cronice degenerative a făcut din terapia cu Gerovital H3 și Aslavital o medicație complexă cu largă aplicabilitate în geriatrie.

Nume celebre i-au trecut pragul

În istoria medicinii, niciun medic nu a fost atât de solicitat de miile de pacienți: împărați, regi, șefi de stat, scriitori celebri, vedete ale scenei și ale ecranului din întreaga lume, ziariști, dar și pacienți obișnuiți, au apelat la serviciile medicale ale medicului român.

Scriitorul laureat al premiului Nobel, Pablo Neruda, actrița Claudia Cardinale, premierul indian Indira Ghandi, mareșalul Charles de Gaulle, generalul Franco, maresalul Tito, actrița Marlene Dietrich, pictorul Salvador Dali, miliardarul Aristotel Onassis, soția președintelui american JFK, Jaqueline Kennedy, Charlie Chaplin, sunt câteva dintre cele mai cunoscute personalități ale secolului pe care le-a tratat Ana Aslan de-a lungul timpului și care au vizitat clinica de geriatrie din România.

Elena Ceausescu i-a refuzat ultimele dorințe

Primită cu respect de regi și presedinți în întreaga lume, Ana Aslan era privită cu scepticism în țară de familia Ceaușescu pe motiv că adapostise în căminul de bătrâni personalități „burgheze” precum: Șuțu, Mihalache, Ghica și Duca.

Când a murit, răpusă de o boală necruțătoare, autoritățile române i-au refuzat acesteia să fie înmormântată creștinește și să fie depusă alături de mama și fratele ei. De la morga spitalului Elias, în absența preotului, carul mortuar a dus rămășițele pământești ale savantei la cimitirul Bellu, unde au luat cuvântul câțiva „tovarăși de răspundere” din partid.

Cu toate acestea, faima internațională, numeroasele distincții și fluxul impresionant de pacienți din sfera politică, științifică și artistică din lumea întreagă o includ pe Ana Aslan între cele mai importante personalități mondiale care au "mișcat" Universul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » SECRETUL din spatele succesului. O româncă CELEBRĂ i-a avut la picioare pe Ghandi, de Gaulle, Tito, Dali, Chaplin și Kennedy