Antena Meniu Search
x

Serele din Bihor, încălzite cu apă termală

Natura face minuni la Bihor. Fie iarnă, fie vară tone de roşii româneşti cresc în sere şi apoi ajung în piaţă. Secretul stă în apa termală care este folosită la încălzirea serelor

Vezi și

În serele din Livada este forfotă mare. Zeci de tone de roşii, scăldate în lumina soarelui şi stropite cu apă termală, sunt acum pregătite pentru a fi culese. Nu contează dacă afară sunt plus sau minus 20 de grade. Roşiile bihorenilor cresc ca în mijlocul lunii iunie.

Producătorii sunt deja la cea de-a patra recoltă din acest an. În ianuarie, au scos la vânzare prima producţie de roşii româneşti. Au pus răsadurile încă din octombrie şi au lăsat natura să îşi facă treaba. Apa termală, fierbinte, este scoasă de la o adâncime de 3.000 de metri, printr-un sistem de încălzire vechi de 30 de ani, dar extrem de eficient. Astfel, costurile se reduc la jumătate, iar producţia de tomate este continuă din februarie până în noiembrie.

Marfa se vinde doar la pieţele en-gros, dar, e adevărat, la preţuri duble faţă de cele din vară. Deşi preţul este comparabil cu al celor din import, producătorii garantează că roşiile româneşti câştigă orice competiţie când vine vorba de savoare.

De folosirea chimicalelor nici nu se pune problema. Apa geotermală are suficiente proprietăţi, cât să ajute producţia să fie de cea mai bună calitate. Totul, pe gratis!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri sociale » Serele din Bihor, încălzite cu apă termală