Antena Meniu Search
x

Serviciu de urgenţă pentru animale! Funcţionează deja la nivelul judeţului Cluj, iar acesta e doar începutul!

Serviciu de urgenţă pentru animale! E ideea pusă în practică de câţiva medici veterinari din Cluj. Funcţionează deja la nivelul judeţului şi e doar începutul, spun fondatorii, care vor să extindă proiectul la nivel naţional. 

Vezi și

Serviciu de urgenţă pentru animale! E ideea pusă în practică de câţiva medici veterinari din Cluj. Funcţionează deja la nivelul judeţului şi e doar începutul, spun fondatorii, care vor să extindă proiectul la nivel naţional. 

Un pompier luptă să-l aducă la viaţă pe Snoopy, căţelul pe care chiar el l-a salvat dintr-un incendiu. Sunt imaginile care, în urmă cu doar câteva luni, au făcut înconjurul lumii. 

Nu ştia vreo tehnică de resuscitare. Dar iubeşte animalele iar asta e îndeajuns. 

Un medic veterinar ar fi fost oricum salvarea, asta dacă s-ar fi aflat la faţa locului. 

Ei bine, soluţia la această problemă a fost deja găsită şi pusă în aplicare la Cluj. Mai precis, un serviciu medical de urgenţă veterinară. 

"Vom interveni aflând toate amănuntele: ce fel de animal, care e zona. Vom interveni cu medicul specialist pentru acel animal", anunţă Vasile Lucuta, fondator SMUV. 

"Pentru prim ajutor, perfuzia, echilibrarea, liniştirea animalului, după care va pleca către direcţia unde trebuie să ajungă" spune Ştefanie Iftimia, medic veterinar. 

Mai exact, în cabinetele medicale care vor colabora cu acest serviciu.

"În fucţie de gravitatea cazului, de ceea ce îi, noi vom face o hartă, un plan, vom analiza punctele şi cabinetele care doresc să colaboreze şi vom direcţiona către punctul cel mai apropiat şi care poate să facă faţă cazului", adaugă Ştefania Iftimia. 

Peter e unul dintre medicii care va interveni în cazurile de urgenţă. 

"Foarte frecvent ajung la noi câini găsiţi pe stradă. Sau sunt cai care sunt abandonaţi, lăsaţi liberi, oaia care îşi rupe un picior şi este lăsată din turmă s-o mănânce câinii. Eu cred că putem să fi mai nobili", spune Peter Madăraş, medic veterinar. 

În scurt timp, sistemul medical va fi conectat şi la numărul de urgenţe 112. În acest fel, în momentul în care într-un accident este implicat şi un animal, dispeceratul îi va anunţa pe medicii veterinari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Serviciu de urgenţă pentru animale! Funcţionează deja la nivelul judeţului Cluj, iar acesta e doar începutul!