Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sezonul spargerilor de locuinţe. Trucuri ieftine şi eficiente ca să ţii hoţii la distanţă când eşti în vacanţă

Decembrie nu e doar luna cadourilor, ci şi sezonul spargerilor de locuinţe. Aşa că trebuie să ne asigurăm că doar Moș Crăciun ne va trece pragul casei, nu și hoții. Sistemele de siguranţă moderne sunt varianta luată în calcul de tot mai mulţi români, iar specialiştii recomandă şi câteva trucuri ieftine şi eficiente prin care putem ţine răufăcătorii la distanţă. 

de Bogdan Dinu

la 15.12.2022 , 19:40

În urmă cu doar câteva luni, în curtea Alinei au intrat hoții. A avut noroc că nu i-au prădat casa, aşa cum li s-a întâmplat vecinilor ei. Acum, de teama jafurilor din perioada sărbătorilor, își ia măsuri de precauţie. "Am primit o ofertă de la o firmă de pază. O să ne montăm și camere de supraveghere. Unii vecini deja și le-au montat", povesteşte Alina.

Sezonul spargerilor de locuinţe

Sezonul vacanțelor este preferat de hoții din locuințe, care își caută victimele, se documentează temeinic și își pregătesc minuțios spargerile. "Se face o supraveghere a fiecărui proprietar care prezintă atenție pentru hoți. Ajung să știe fiecare program pe care îl are fiecare membru al familiei, să le cunoască toate tiparele, să știe exact când pleacă de acasă, când se întorc", spune George Duminică, firmă de pază.

Vezi și

Chiar noi le putem da indicii preţioase. "Atenție la postările de pe rețelele de socializare, mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători", atenţionează Anne Ciolcă, Poliția Ilfov.

Pe acelaşi subiect

Cum putem ţine hoţii departe

Instalarea unui sistem de securitate este una dintre cele mai eficiente măsuri pentru a ţine hoţii departe. "Avem acoperită și zona de efracție, unde avem detectori de geam spart, detectori de efracție. În completarea acestor soluții este zona de supraveghere video. Camere care îți dau direct notificări pe telefon, în timp real", recomandă Ioana Corugă, specialist sisteme securitate.

Costurile unor astfel de sisteme pornesc de la 1.500 de lei. Paza bună o asigură însă la fel de bine şi soluţiile clasice. "Putem ruga un vecin să ne ia corespondența din cutia poștală, pentru a nu le da hoților vreun indiciu că nu suntem acasă. Şi dacă avem o lampă solară, putem să o lăsăm să lumineze noaptea, pentru a lăsa impresia că este cineva acasă. La fel putem proceda şi cu un radio pe baterii", spune Bogdan Dinu, reporter Observator.

De la începutul anului, în întreaga țară au fost raportate peste 14.000 de furturi din locuințe, iar mai bine de 2.000 de hoți au fost puși sub acuzare.

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Sezonul spargerilor de locuinţe. Trucuri ieftine şi eficiente ca să ţii hoţii la distanţă când eşti în vacanţă