Antena Meniu Search
x

Sfatul de Drept. Ce e de făcut atunci când vine momentul succesiunii

Succesiunea se poate face, rapid, la notar, însă doar dacă vă prezentaţi în termen de un an de zile pentru a accepta moştenirea, altfel se consideră că aţi renunţat la ea.

Vezi și

Succesiunea se poate face, rapid, la notar, însă doar dacă vă prezentaţi în termen de un an de zile pentru a accepta moştenirea, altfel se consideră că aţi renunţat la ea.

Dacă nu reuşiţi să cădeţi de acord cu restul moştenitorilor, notarul constată acest aspect, eliberează un certificat de moştenitor şi o hârtie cum că moştenirea nu a putut fi împărţită pe această cale şi veţi ajunge în instanţă. Iată cum se împarte averea şi de ce documente aveţi nevoie.

În acele cazuri şi mai complicate, în care familiile locuiesc de generaţii în casele moştenite de bunicii lor şi timpul a dus la deteriorarea sau pierderea documentelor, întreaga evidenţă trebuie să fie stocată la primăria de care aparţineţi.

Autorităţile trebuie să va ajute să aflaţi pe numele cui a figurat ultima oară imobilul sau proprietatea respectivă şi să vă înmâneze o copie după actul de proprietate. Iată care sunt cele mai întâlnite situaţii particualre şi care sunt costurile pentru a deveni proprietari pe ceea ce aţi moştenit.

Odată succesiunea încheiată, notarul este obligat să facă şi întabularea. Dacă împărţeala s-a făcut cu ajutorul judecătorului, moştenitorul va trebui să ceară ulterior, în baza deciziei judecătoreşti, să îşi înscrie dreptul de proprietate în cartea funciară a imobilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Sfatul de Drept. Ce e de făcut atunci când vine momentul succesiunii