Nu știi cum să îți amenajezi sufrageria? Iată 5 sfaturi utile ce te vor ajuta să găsești inspirația necesară!

De Redactia Observator.
Publicat: 16.09.2020, 13:36.
Actualizat: 16.09.2020, 13:39

Cea mai importantă cameră este sufrageria: aici vei petrece clipe frumoase cu apropiații și va fi refugiul tău ori de câte ori vei dori să te relaxezi.

5 sfaturi utile ce te vor ajuta să găsești inspirația necesară

hobbymobila.ro

În living îți vei începe diminețile în zilele libere și îți vei încheia serile alături de filmul preferat sau de o carte foarte bună. Dacă ești în căutarea unor sfaturi utile cu privire la amenajarea living-ului, te invităm să citești în continuare!

  1. Stabilește stilul pe care îl dorești

Înainte de a-ți face orice plan de amenajare, trebuie să te întrebi ce stil îți place: modern, clasic, vintage, minimalist, industrial, scandinav etc. Poți opta pentru același stil în toată casa ori pentru a amenaja camerele diferit, păstrând anumite elemente comune (cum ar fi paleta de culori și texturile). În prezent, cele mai populare stiluri sunt cel modern, clasic, minimalist (iar aici includem sub-stilul scandinav).

  1. Less is more

Dacă te gândești să încarci living-ul cu mobilă și decorațiuni, schimbă-ți părerea! Aceasta trebuie să fie o cameră de relaxare, o cameră în care să poți petrece timp de calitate atât singur, cât și împreună cu prietenii și familia. Living-ul trebuie să aibă un aspect spațios, chiar dacă poate nu are dimensiuni generoase. Rezumă-te doar la mobila și decorațiunile cu adevărat necesare, iar dacă îți dorești să păstrezi anumite obiecte în living, încearcă să le grupezi într-un corp de mobilier modern sau chiar pe câteva etajere aranjate într-un mod inedit.

  1. Alege culori atemporale

Pentru pereții living-ului, cel mai bine ar fi sa alegi culori cât mai deschise, culori pale ce se vor potrivi perfect cu orice schimbări ale tendințelor în amenajări interioare. Dacă îți dorești anumite culori, cel mai bine ar fi sa alegi decorațiuni care să îți îndeplinească această dorință. Poți folosi mici trucuri pentru a avea o sufragerie ,,nouă” ori de câte ori îți dorești, iar majoritatea sunt despre decorațiuni. Spre exemplu, toamna poți plasa un coș metalic pe măsuța de cafea, în care să pui ghinde, conuri de brad, poate chiar și frunze dacă găsești unele mai rezistente (sau alege unele artificiale calitative). O pătură croșetată care să înfrumusețeze canapeaua, perne decorative în culorile toamnei și multe altele. Sunt mici detalii care chiar fac diferența!

  1. Optează pentru mobilă de calitate

Principalul aspect de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi mobila (nu doar pentru living) este calitatea. Nimeni nu își dorește o canapea care să devină incomodă după doi sau trei ani de utilizare. De aceea, este important să cauți cât mai multe alternative și să nu cumperi chiar prima variantă pe care ai văzut-o, decât dacă raportul calitate-preț este unul excelent. Te incurajăm să vizitezi și magazinele online de profil, unde poți găsi tot ceea ce ai nevoie pentru o sufragerie superbă, inclusiv mese dining.

  1. Apelează la un designer de interior

În cazul în care nu ai timpul necesar pentru a te documenta sau dacă simți că nu știi ce ți s-ar potrivi cel mai bine, cel mai bine este sa apelezi la un designer de interior care îți va înfrumuseța living-ul.

Sperăm ca aceste sfaturi să te ajute să amenajezi sufrageria la care ai visat dintotdeauna!

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.