Antena Meniu Search
x

Video Și-a dus bunica la spital cu tensiune, iar după zeci de telefoane a primit vestea că a murit infectată cu coronavirus

A fost cea mai neagră zi de la începutul pandemiei. 213 români au fost răpuşi de virus în ultimele ore. Din spatele statisticilor răzbat dramele unor familii. Oamenii spun că îi lasă pe cei dragi la poarta spitalelor şi de acolo nu mai ştiu nimic de soarta lor. Un bărbat a aflat după zeci de telefoane că bunica lui a murit, infectată cu coronavirus în spital. Fusese internată pentru tensiune.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 08.12.2020, 21:44

Vezi și
  • Un om a aflat că bunica lui a murit infectată cu Covid, abia după zeci de telefoane date la spital
  • 213 români au murit de coronavirus în ultimele 24 de ore

''Regretul e că poate aş fi putut face mai mult. Mă trezesc noaptea şi mă gândesc cum ar fi fost dacă nu aş fi dus-o la spital'', spune nepotul bătrânei. 

E coşmarul pe care îl trăieşte zi şi noapte un bărbat care şi-a dus bunica la spital cu tensiune şi a pierdut-o pentru totdeauna.

''Mi s-a spus că nu am ce căuta în spital, dar să las un număr de telefon, pentru că voi fi contactat de medicul care se va ocupa de bunica'', afirmă bărbatul.

Dar telefonul nu a mai sunat. După câteva ore, bărbatul s-a întos la spital ca să afle în ce stare e bunica lui. Nu l-a ajutat nimeni. A continuat să meargă la spital de două ori pe zi. De fiecare dată, se alegea doar cu promisiunea că va fi sunat. Într-un final, a reuşit să vorbească cu un cadru medical care i-a spus că bunica fusese internată într-o altă secţie.

''M-am rugat de cineva. Mi-a zis că a fost în secţia medicală, a strigat-o, a răspuns după nume, s-a uitat la ea, mi-a zis ca părea conştientă, s-a ridicat în fund'', declară nepotul femeii.

Bărbatul a continuat să încerce să afle informaţii. După zeci de telefoane, i s-a spus că bunica are COVID. E convins că s-a infectat în spital. Trecuse mai bine de o săptămână de la internare. În plus, femeia fusese adusă din Iaşi în Bucureşti în vară şi familia îi închiriase o garsonieră. Stătea singură, iar cei dragi îi lăsau sacoşele cu mâncare la uşă, tocmai ca să nu o expună riscului.

''Am sunat de dimineaţă a doua zi, la ora 9. O doamnă asistentă s-a răstit la mine că de ce nu am lăsat niciun număr de contact pentru că bunica a decedat'', spune omul. 

Dincolo de statistici răzbat dramele unor familii

O dramă pentru familie, o cifră neagră în statistica spitalului care nici măcar nu comentează cazul.

Pe adresa [email protected] vin zilnic poveşti dramatice din spitalele româneşti.

Un bărbat care era îngrijit într-un cămin de bătrâni din Mărăşeşti a fost dus la Spitalul din Focşani, pentru că nu se simţea bine. Apoi a fost transferat la spitalul suport Covid din Adjud. După 14 zile a fost externat, deşi starea lui era gravă, susţine familia.

Valentin Pantea, director medical Spital Adjud: Starea gravă era şi înainte de a deveni COVID pozitiv. Este COVID pozitiv în continuare, dar este în a 17-a zi de boală COVID. Iar conform metodologiei, nu mai este contagios. 

Unul din patru români testaţi în ultimele ore a fost depistat pozitiv. Sunt 1.276 de pacienţi la terapie intensivă. S-au reluat şi tranferurile cu avioanele armatei. Patru bolnavi în stare gravă din Capitală au fost duşi cu o aeronavă spartan în Moldova.

213 români au murit de coronavirus de ieri până azi. Cei mai mulţi de la începutul pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Și-a dus bunica la spital cu tensiune, iar după zeci de telefoane a primit vestea că a murit infectată cu coronavirus