Antena Meniu Search
x

Şi-a pierdut familia din cauza sărăciei, iar acum tot sărăcia o împiedică să rămână acasă

Ramona, fata de 14 care şi-a regăsit familia trebuie să se întoarcă mâine, la asistentul maternal care o creşte. Chiar dacă părinţii şi fraţii o vor înapoi.

Vezi și

 Reprezentanţii Protecţiei Copilului le-au cerut părinţilor să ridice o cameră, dacă vor să-şi ia fata definitiv, acasă. Prima care le-a întins o mână de ajutor e prima mamă de împrumut a fiicei lor. Adică asistenta maternală care a avut-o, cinci ani, în grijă.

Şi care a pierdut-o, culmea, chiar în momentul în care a decis s-o înfieze. O canapea, un birou şi alte bunătăţi. Toate au fost aduse în familia Ramonei chiar de cea care i-a fost mamă de împrumut mai bine de cinci ani. Prima asistentă maternală a văzut-o pe fata de 14 ani, la televizor.

Plânge, pentru că a avut grijă de Ramona ca de copilul ei. A fost primul asistent maternal care a luat-o în grijă. Fetiţa stătea deja de aproape un an într-un centru de plasament. Ramona avea câteva luni când a fost luată din familia naturală, împreună cu fratele său, după ce un vecin i-a reclamat pe părinţi că sunt prea săraci ca să-i poată creşte.

Băiatul s-a întors acasă, iar Ramona a rămas în grija statului. Până când la aproape doi ani a fost dată în asistenţă maternală. Femeia a îndrăgit-o atât de mult pe copilă, încât înainte s-o dea la şcoală a decis s-o înfieze.

Dar Ramonei i s-a furat şi acest drept, de-a avea părinţi adoptivi. Pe cei naturali, îi pierduse deja, din "grija" statului. Dar copilul nu s-a întors la mama care i-a dat viaţă, aşa cum a crezut asistenta maternală. A ajuns într-o altă familie, tot de asistenţi maternali. Iar acum i se refuză şi şansa de a se întoarce în familia naturală. Pe care a regăsit-o după 14 ani.

Inima tatălui fetei se rupe în două. Are o singură avere, care stă în palmele lui. E gata să-şi extindă singur casa, aşa cum i-o cer autorităţile, ca s-o ţină pe Ramona în familie. El se roagă, pentru ca oamenii cu suflet mare să-i întindă o mână de ajutor. Ramona este din nou tristă. Mâine trebuie să se despartă de fraţii săi pe care abia i-a cunoscut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Şi-a pierdut familia din cauza sărăciei, iar acum tot sărăcia o împiedică să rămână acasă