Antena Meniu Search
x

Video Și-au regăsit speranța și credința în Noaptea de Înviere: Creștini ortodocși au luat cu asalt bisericile din întreaga țară: "Este o atmosferă mirifică"

Oamenii s-au întors în biserică. După doi ani, ortodocşii au spus din nou "Hristos a Înviat" în lăcaşurile de cult din toată ţara.

de Redactia Observator

la 02.05.2021, 19:18

Vezi și

Au luat lumina sfântă venită de la Ierusalim şi s-au rugat pentru revenirea la normalitate. Iar mesajul Patriarhului în noaptea de Înviere a fost un îndemn la vaccinare. 

După doi ani, Învierea ne-a adus din nou împreună, cu speranţă şi credinţă, în biserică. Tradiţia, respectată de veacuri, a adunat anul acesta oamenii în tăcere şi în rugăciune. Observator a transmis, în exclusivitate, din epicentrul credinţei. Acolo. unde a început totul.

Din nou la biserică în Noaptea de Înviere

Lumina a ajuns în România, la ora 18.50, pe aeroportul Otopeni. De aici a plecat în toată ţara. La mănăstirea Radu Vodă din Capitala, Observator a transmis slujba de la miezul nopţii într-o ediţie specială.

Pe acelaşi subiect

Credincioase: "Eu am sperat, tot timpul am sperat că o să fie bine şi aşa a fost". "Ne punem nădejdea, noi atât putem face. / Dumnezeu ne păzeşte!" "Suntem foarte emoţionaţi, este o atmosferă mirifică".

"Anul trecut a fost un an mai greu, un an în care trebuia să păstrăm distanţa cât mai mult".

"Acum toate parcă reintră în normal".

La Patriarhie, restricţiile impuse de pandemie nu au permis intrarea tuturor în piaţetă. Aşa că unii au uitat pentru moment de solemnitatea slujbei.

Învierea la malul mării

La malul mării, mii de credincioşi au venit la slujba de Înviere. După tradiţie, slujba a început în port.

Arhiepiscopul Tomisului a ajuns cu lumina sfântă așa cum face an de an pe mare, cu o barcă. Şi de acolo, până la Catedrală, s-a mers în procesiune.

Învierea și în Bucovina

În Bucovina, tărâmul celor mai frumoase mănăstiri din ţară, mii de credincioşi s-au strâns la Sihăstria Putnei.

Hrisostom Rădășanu: În jurul acestui eveniment s-a construit întreg creștinismul / fără Înviere creștinătatea este o simplă poveste frumoasă și atât.

"Ne bucurăm foarte mult că ne întâlnim aici, vedem și lume, este altfel".

Învierea în România

În Piaţa Sfatului din Braşov, oamenii s-au aşezat, la distanţă, ghidaţi de marcajele de pe asfalt.

După un an de restricţii, şi la Timişoara bisericile au fost pline.

"Nu se poate explica, nu pot sa ma exprima in cuvinte. Am suferit pentru ca anul trecut nu am participat".

Iar ploaia care a căzut peste Cluj, în noaptea Învierii, a fost un semn bun pentru ortodocşii care şi-au regăsit speranţa în biserică.

"Se simte, din nou, un pic de normalitate și se duce pe un fagas normal".

Iar la Târgu Mureş, lumina a fost împărţită mai devreme de miezul nopţii pentru ca aglomeraţia să fie evitată.

Mesajul Patriarhului, anul acesta, a fost un îndemn la vaccinare. "În Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie s-au relaxat măsurile impuse anul trecut. deci este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor / sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini. desigur, de preferinţă, pelerinii vaccinaţi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Și-au regăsit speranța și credința în Noaptea de Înviere: Creștini ortodocși au luat cu asalt bisericile din întreaga țară: "Este o atmosferă mirifică"