Antena Meniu Search
x

Video Sibiu și Alba Iulia au intrat în carantină. Tot mai multe orașe izolate din cauza ratei de infectare

Din ce în ce mai multe localităţi din România intră, rând pe rând, în carantină! Primul pe listă - Sibiul. Decizia a fost luată în ziua în care oraşul a înregistrat un record de 13 noi cazuri de infectare la mia de locuitori. Nu este singurul oraş important din ţară care intră în carantină din cauza numărului foarte mare de îmbolnăviri. Singura excepţie este Cluj-Napoca. Deşi acolo se înregistrează o rată de infectare de 9 la mie, autorităţile nu consideră necesar să impună restricţii suplimentare.

de Redactia Observator

la 17.11.2020, 08:36

Vezi și
  • La fel s-ar putea întâmpla, în viitor, şi în Blaj, Cugir şi Abrud
  • În Cluj-Napoca, în schimb, autoritățile nu au decis carantinarea

Judeţul Sibiu este pe primul loc în România privind numărul cazurilor noi de coronavirus. În consecinţă, toate căile de acces în oraşul Sibiu şi în localităţile Tălmaciu, Cisnădie şi Şelimbăr sunt păzite de echipaje de poliţie.

În aceeaşi situaţie se află şi oraşul Alba Iulia, după ce rata de infectare a trecut de 10 la mia de locuitori.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alba Iulia nu este singurul oraş din judeţul Alba care intră în carantină. La fel se întâmplă şi în Sebeş.

Dorin Nistor, primar Sebeș: Pe raza municipiului Sebeş circulăm. Pentru vârstinici între orele 10 și 13 pentru aprovizionare, pentru celelalte persoane de la 5 dimineață și 10 respectiv 13 și 20 pentru anumite activităţi. Achiziţionarea de produse alimentare, anumite produse de strictă necesitate.

La fel s-ar putea întâmpla, în viitor, şi în Blaj, Cugir şi Abrud. Dar şi în municipiul Bistriţa, unde rata de infectare a trecut de 9 cazuri la mia de locuitori. Ciudat este că măsura intrării în carantină nu se aplică şi în Cluj-Napoca, unde - al fel ca şi în Bistriţa - sunt foarte multe infectări cu coronavirus. Prefectul judeţului are, însă, o explicaţie.

Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj: Din analiza de risc a DSP nu sunt întrunite condiţile minimale pentru carantinare. Numărul foarte mare de teste pe care îl facem în Cluj care generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel național în calculul incidenței.

Oricum, rata de peste 9 infectări la mia de locuitori nu îi sperie foarte mult pe oameni.

În ultimele ore, la nivel naţional, una dintre două persoane testate au fost confirmate pozitiv la testul anti-coronavirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sibiu și Alba Iulia au intrat în carantină. Tot mai multe orașe izolate din cauza ratei de infectare