Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ayan, baietelul fluture, ar putea fi salvat de formularul E112

Cand viata unor copii sta in semnatura unor functionari, revolta nu cunoaste limite, iar sistemul e putred. Exista o solutie: tratarea in strainatate.In cazul micutului Ayan, functionarii n-au completat corect dosarul.

de Redactia Observator

la 12.06.2013 , 19:24

Astfel, in sutele de hartii trimise la Casa de Asigurari nu s-au regasit cinci cuvinte esentiale: in Romania nu exista tratament.

Functionarii de la Casa de Sanatate din Botosani sunt in dilema. Dar pentru Ayan, baietelul de 10 luni care sufera de boala copilului fluture, semnatura lor poate fi sansa la o viata aproape normala. Pentru asta lupta parintii lui de cand s-a nascut.

Boala copilului fluture apare la unul din 50.000 de nou nascuti. Ayan este unul din cele 83 de cazuri, diagnosticate in Romania. Pentru copiii fluture nu exista un tratament care sa vindece si putini ajung sa fie adulti, din cauza bolii.

Vezi și

Copiii care sufera de aceasta maladie au pielea si tesuturile extrem de sensibile. De la nastere, apar basici si crapaturi pe maini, picioare si apoi pe tot corpul. Nu sunt doar rani superficiale. Rand pe rand sunt afectate esofagul, stomacul, aparatul respirator, ochii, dintii. Practic, toate organele interne nu mai functioneaza normal.

Pentru Ayan, sansa a venit de la o clinica din Roma. A fost acceptat pentru un tratament experimental. Aproape gratis! Italienii au facut chiar o exceptie de la reguli. Totul pe baza miraculosului formular E 112.

Formularul E 112 le da romanilor sansa sa se trateze in strainatate cand in tara nu au alternativa. Functionarii de la Casa de asigurari scot, insa, cu forcepsul drepturile asiguratilor. Apoi, se ingroapa in hartii.

Ayan este programat la clinica italiana pe 1 iulie. Parintii copilului fluture se tem ca vor pierde definitiv sansa la tratamentul experimental, daca nu vor avea pana atunci acordul autoritatilor romane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Ayan, baietelul fluture, ar putea fi salvat de formularul E112