Antena Meniu Search
x

Situatie ALARMANTĂ! Liceele fără niciun promovat la BAC, puse la zid de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei va face o analiză riguroasă în unităţile de învăţământ unde, de ani de zile, rata de promovare la bacalaureat este zero, pornind de la media de admitere, parcursul educaţional, rata de succes la bacalaureat.

Ministerul Educaţiei va face o analiză riguroasă în unităţile de învăţământ unde, de ani de zile, rata de promovare la bacalaureat este zero, pornind de la media de admitere, parcursul educaţional, rata de succes la bacalaureat.

“Într-un singur an, 2011-2012, s-a decis să nu mai alocăm cifra de şcolarizare unităţilor unde niciun candidat nu a promovat bacalaureatul. Apoi s-a revenit. Din păcate, sunt şcoli care de şase ani nu au niciun promovat la bacalaureat. Atunci ne întrebăm ce rost mai are şcoala aceea, ce se face acolo”, a declarat secretarul de stat Monica Cristina Anisie.

Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei va face o analiză pornind de la numărul de absolvenţi care nu au promovat bacalaureatul, parcursul educaţional al elevilor şi mediile cu care au fost admişi.

“Sunt probleme de sistem. Nu este vorba numai de mediile sub 5 cu care au fost admişi, ci şi de ceea ce s-a întâmplat apoi în şcoală. Cum a ajuns acel copil în clasa a XII-a? Anul acesta avem 45.000 de elevi care nu au promovat bacalaureatul”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.

Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a examenului de bacalaureat 2016 este de 66,7 la sută (cu 0,3 mai mare decât rata de promovare din aceeaşi sesiune a anului trecut), înaintea contestaţiilor. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 13 şi 15 iulie, rezultatele finale urmând să fi făcute publice sâmbătă.

Cele mai ridicate procente de promovare la examenul de bacalaureat s-au înregistrat în judeţele Cluj (83,32 la sută), Bacău (79,91 la sută), Braşov (78,21 la sută), Sibiu (77,69 la sută) şi Galaţi (77,65 la sută), în timp ce în Ilfov, Teleorman şi Giurgiu, promovabilitatea a fost sub 50 la sută.

În multe judeţe sunt licee unde examenul de bacalaureat nu a fost promovat de niciun candidat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Situatie ALARMANTĂ! Liceele fără niciun promovat la BAC, puse la zid de Ministerul Educaţiei