Antena Meniu Search
x

Slujbele în biserici, compromisul pentru prelungirea stării de alertă

Se vor ţine din nou slujbe în biserici! Este compromisul făcut de Guvern pentru a trece prelungirea stării de alertă de Parlament. Chiar şi aşa, Opoziţia este reticentă. Social-democraţii, de exemplu, ar vrea extinderea stării de alertă doar pentru 15 zile şi redeschiderea teatrelor. Sunt şi partide care cred că restricţiile ar trebui impuse doar în judeţele afectate de epidemie. Negocierile se duc în continuare.

de Redactia Observator

la 16.06.2020, 22:31

Vezi și
  • Preoții vor putea oficia slujbe cu credincioși
  • Negocieri între partide, pe prelungirea stării de alertă

Deja-vu! La fel ca la trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă, Guvernul a lăsat, din nou, pe ultima sută de metri prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Chiar dacă este publicată la timp hotârârea de Guvern, restricţiile nu pot fi aplicate în lipsa ordinelor de ministru pentru fiecare măsură în parte. Iar declaraţiile de la Palatul Victoria nu ţin loc de norme.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii Azi vom aduce doar ordine comune ale ministerului Sănătăţii, secretariatul pentru culte, pentru biserici, o sa apara cel pentru mall-uri cu ministerul Economiei.

Măştile vor fi în continuare obligatorii în transportul public şi în spaţiile publice închise. Rămân lacătele pe uşile restaurantelor, cafenelelor şi cinematografelor din interior, inclusiv din mall-uri. Şi se menţin restricţiile pentru mitinguri şi spectacole în spaţii închise. O singură concesie a făcut Guvernul.

Ludovic Orban, premierul României - Am luat decizia de a permite oficierea slujbelor şi în interiorul bisericilor.

Nu se vor mai face achiziții directe

Executivul a mai luat o decizie importantă, solicitată de mai multe partide parlamentare.

Raed Arafat, şeful DSU - Nu se mai găsesc propuneri privind achiziţiile directe.

Însă social-democraţii nu sunt mulţumiţi de măsurile Guvernului.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD - Ne-am dori o stare intermediară și, împreună cu colegii, am decis: nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru, să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament.

PSD urmează să modifice Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Potrivit surselor, PSD va vota pentru redeschiderea teatrelor şi interzicerea achiziţiilor directe. Cel mai probabil, votul final va fi dat joi.

Parlamentarii USR, care săptămâna trecută susţineau că nu e necesară prelungirea stării de alertă, s-au răzgândit.

Mihai Goţiu, senator USR - Vom discuta cu colegii cel mai probabil ţinând cont că numărul de infectări a crescut în ultimele zile şi se pare că creşte constant vom vota pentru prelungirea stării de alertă

Negocieri între partide, pe prelungirea stării de alertă

La polul opus, Pro România şi ALDE spun că vor vota împotriva prelungirii stării de alertă.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE Explicația este foarte clară: nici în plan medical nu se justifică, cu atât mai puțin în plan economic. Ar fi trebuit ca Guvernul să ceară extinderea stării de alertă doar în judeţele afectate de epidemie

Negocierile între partide continuă, iar liberalii mai au două zile la dispoziţie să îşi formeze o majoritate. intră plăcinta Pentru a strânge cele 233 de voturi necesare, trebuie să-i convingă, pe lângă cei din USR şi PMP, şi pe parlamentarii UDMR şi ai minorităţilor. Şi chiar şi aşa ar trebui să mai obţină câteva voturi.

De cealaltă parte, PSD are nevoie doar de cei din ALDE şi Pro România pentru a modifica legea în forma pe care şi-o doreşte.

În România au fost confirmate, până acum, peste 22 de mii de cazuri de coronavirus, dintre care 250 în ultimele 24 de ore. 1.437 de români au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Slujbele în biserici, compromisul pentru prelungirea stării de alertă