Antena Meniu Search
x

Video Şoferi prinşi băuţi şi drogaţi pe străzile din Capitală. Poliţiştii au dat 55 de sancţiuni contravenţionale

Poliţiştii au oprit şoferi pe bandă rulantă, noaptea trecută în Capitală. Şi s-a cunoscut că a fost sfârşit de săptămână. Plecaţi de la terase, mulţi bucureşteni au uitat de prudenţă şi s-au urcat la volan. Unii au fost găsiţi băuţi, alţii sub influenţa drogurilor. Un şofer, care a recunoscut că a băut mai multe beri, a sperat până în ultima clipă că alcoolemia va fi doar motiv de amendă. S-a ales însă cu dosar penal.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 08.08.2021, 08:33

Vezi și

Zeci de maşini au fost oprite de poliţiştii rutieri, noaptea trecută în Capitală. Încă din primele minute ale acţiunii, ecranul drugtest-ului a afişat un rezultat pozitiv.

Oana Pîrvan, Brigada Rutieră: "În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat faptul că acesta ar fi consumat cocaină. I-a fost întocmit dosar de cercetare penală".

Nici etilotestul nu a stat nefolosit în maşina poliţiştilor. Şoferii depistaţi au pus, însă, la îndoială, rezultatele. 

Oana Pîrvan, Brigada Rutieră: "A rezultat faptul că acesta are o concentraţie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat". 

Pe acelaşi subiect

Au fost, însă, şi excepţii.

Bogdan Dinu, reporter Observator: "Un alt bărbat în vârstă de 32 de ani a fost prins băut la volan. În faţa poliţiştilor a fost sincer şi a recunoscut că a băut câteva beri..."

Şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan au fost conduşi de agenţi la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea de probe biologice. Până la aflarea rezultatelor, rămân pietoni.

55 de sancţiuni

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 lei, și au constatat 7 infracțiuni, după cum urmează:

•3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive 

•4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

De asemenea au fost reținute 14 permise de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice *( contravenție) și 7 permise de conducere pentru infracțiuni la regimul rutier.

În cadrul acțiunii au fost reținute 12 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Exemple:

1. Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost depistat conducând pe o stradă din sectorul 3 al Capitalei sub influența substanțelor psihoactive.  În urma testării cu aparatul DrugTest a indicat faptul că aceasta a consumat cocaină. În cauză a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de probe biologice și a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.  

2. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 3 conducând sub influența băuturilor alcoolice.  În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,82mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de probe biologice și a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

3. Un bărbat  în vârstă de 36 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 4 conducând sub influența substanțelorpsihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat faptul că acesta a consumat canabis (THC 5). În cauză, a fost condus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice și a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Astfel de acțiuni sunt organizate permanent pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Şoferi prinşi băuţi şi drogaţi pe străzile din Capitală. Poliţiştii au dat 55 de sancţiuni contravenţionale