Antena Meniu Search
x

Video Şoferiţa, care a ucis două fete pe trotuar, a minţit poliţia. Rudele tinerelor cer să se facă dreptate

A încercat să scape minţind poliţia, însă analizele de sânge au trădat-o. La două zile după accidentul înfiorător în care au murit două fete, femeia care a dat cu maşina peste ele a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţişti.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 01.03.2021, 20:00

Vezi și

Acuzaţiile: ucidere din culpă şi conducere sub influența băuturilor alcoolice. În noaptea accidentului femeia declarase că nu a băut înainte de a se urca la volan. Explicaţiile femeii pentru accident, obţinute de Observator, sunt halucinante. Ea susţine că accidentul a avut loc pentru că a strănutat.

„A dat o maşină peste nişte copii! V-am zis de zece ori! Să vină salvarea! E grav! Să vină odată, că am sunat de 20 de ori”.

Şoferiţa de 56 de ani a fost reţinută abia la 48 de ore de la momentul accidentului în urmă căruia au murit două fete. Abia azi s-a descoperit că a minţit: în declaraţia dată poliţiei şi obţinută de Observator, spunea că nu a băut nimic înainte să se urce la volan.

"Menţionez că şofez foarte rar şi că nu am consumat alcool."

A refuzat etilotestul

În seara accidentului, a refuzat să sufle în etilotest. A motivat că are probleme cu plămânii. Aşa că i-au fost recoltate probe de sânge. Sâmbătă, anchetatorii nu au luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Ba chiar, a primit dovadă cu drept de circulaţie pentru 15 zile. Asta deşi martorii au insistat că a condus cu viteză şi că părea sub influenţa alcoolului.

„A avut viteză că noi am auzit-o când demara şi ne gândeam: uite nebunu ăla cum merge, şi n-am terminat ideea şi buf”, spune un martor.

„Persoana respectivă, sub influenţa alcoolului, doamna într-un pulover era roşie la faţă. cu ce viteză poţi să intri într-un stâlp să îl dărâmi?”.

Rezultatul analizelor a venit azi. Şi spusele martorilor au fost confirmate. Surse Observator spun că procurorul a stabilit, în urma celor două probe de sânge luate în seara tragediei că femeia avea 0,80 alcoolemie în momentul accidentului. Modul în care femeia a explicat accidentul este halucinant.

Criză de strănut

"În momentul în care m-am apropiat de capătul străzii unde trebuia să fac dreapta, am avut un acces de strănut şi am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac. Peste drum de stradă, adică vis-a-vis, erau nişte copii care stăteau jos pe bordură, împreună cu alte persoane mature. Maşina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură şi s-a oprit în gard."

Oamenii dau vina şi pe administraţia locală pentru accidentul înfiorător. Spun că ei au tot cerut limitatoare de viteză pentru că este o zonă cu mulţi copii. dar nu s-a luat nicio măsură.

Oamenii vor să se facă dreptate

Unchiul fetei: - „Avea tot viitorul în faţă. De când s-a făcut autostrada asta. Nu ţin cont că sunt copii pe stradă”.

- Circulă pe aici şoferii cu viteză mare?

- Da, da. Foarte mare.

- Nu ţin cont că poate ieşi un copil din curte.

- S-au făcut apeluri să pună semne de circulaţie. Dar ştiţi cum e până nu se întâmplă un accident”.

Revoltaţi, localnicii l-au luat la rost pe edilul Sectorului 2, care a venit la locul accidentului.

Pentru toată zona Andornache există o decizie de limitare a vitezei la 30 la oră.

Trupul Mihaelei, tânăra de 21 de ani moartă în accident, este încă la Institutul de Medicină Legală. Trupul Raisei însă, copila de nici şapte ani, a fost adus astăzi familiei pentru înmormântare. La vederea sicriului, rudele ei au leşinat.

„Nu mai poate să ne aducă copilul înapoi. să facă legea dreptate”.

Locul accidentului e acum şi loc de omagiu pentru cele două fete. Rude, prieteni şi colegi au aprins lumânări în amintirea Mihaelei şi Raisei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Şoferiţa, care a ucis două fete pe trotuar, a minţit poliţia. Rudele tinerelor cer să se facă dreptate