Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL! Castelul Huszar, furat bucată cu bucată

Undeva la începutul anilor 90, castelul a ajuns înapoi la proprietarul de drept. Până aici toate bune şi frumoase. Doar că odată intrat în posesia moştenitorilor, a fost lăsat de izbelişte

de Redactia Observator

la 22.04.2015 , 20:22

Undeva la începutul anilor 90, castelul a ajuns înapoi la proprietarul de drept. Până aici toate bune şi frumoase. Doar că odată intrat în posesia moştenitorilor, a fost lăsat de izbelişte

Exact ca un sat fără câini, clădirea a fost dezmembrată, bucată cu bucată de unii localnici. Autorităţile ridică neputincioase din umeri, iar soarta edificiului pare pecetluită. 

Istoria Reghinului se distruge. Încet şi sigur. Cărămidă cu cărămidă. Altădată, castelul Husar era mândria oraşului. Astăzi reprezită doar o mărturie schilodită a nepăsării. Asta cât mai stă în picioare.

Vezi și

De fapt, toată lumea din Reghin ştie cine este responsabil pentru starea avansată de degradare a castelului. Dar tace. Frica e mai mare decât revolta.

Reporterii noştri nu au fost nevoiţi să aştepte prea mult pentru a se convinge că localnicii au dreptate.

Poliţia s-a autosesizat şi chiar a întocmit şase dosare penale pentru furt. Dar asta nu i-a oprit pe hoţi. Singurul care putea face ceva era proprietarul castelului. Doar că.

În cele din urmă am reuşit să aflăm că actualii proprietari ai castelului locuiesc în Ungaria.

Autorităţile nu pot decât să privească neputincioase cum castelul se distruge. Proprietarul castelului, deşi nu pare interesat în vreun fel de restaurare, pare interesat de altceva. De bani. Castelul a fost scos la vânzare pentru suma de 1.6 milioane de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » SPECIAL! Castelul Huszar, furat bucată cu bucată