Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Ce este somnul polifazic

S-a inventat o nouă metodă de a recupera somnul pierdut. Soluția se numeşte somn polifazic. Reţeta este simplă: la fiecare 6 ore, trebuie să dormiţi 20 de minute

Vezi și

S-a inventat o nouă metodă de a recupera somnul pierdut. Soluția se numeşte somn polifazic. Reţeta este simplă: la fiecare 6 ore, trebuie să dormiţi 20 de minute

Uneori, am vrea ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore, pentru a avea timp să facem tot ce ne dorim, fără să ne simţim obosiţi şi fprp să fim mereu pe fugă. Cum acest lucru nu este posibil, fiecare încearcă să îşi compună un program adaptat propriilor nevoi. Doar că, de cele mai multe ori, apar lucruri neprevăzute, care nu permit respectarea planului de odihnă.

Somnul din timpul nopţii este foarte important pentru sănătatea organismului, iar specialiştii spun că fiecare interval orar are importanţa lui. "Întreaga funcţionare a organismului iman depinde de alternanţa zi noapte deci de câtă lumină vedem într-o zi.Somnul cel mai bun este între ora 10 seara şi 6 dimineaţa, deoarece el respectă ciclurile din codul genetic de secreţie ale hormonilor care reglează întreaga activitate a organismului", spune Stefan Costescu, medic generalist.

Totuşi, există persoane care consideră că somnul de noapte este timp pierdut. Pentru acestea, soluţia pare a fi somnul polifazic. Mai exact, alternarea pe parcursul a 24 de ore a unor perioade scurte de somn şi stare de veghe.

Specialiştii nu sunt deloc încântaţi de somnul polifazic şi avertizează ca un astfel de program nu trebuie menţinut pe termen lung.

În plus, un astfel de program este totuşi greu de menţinut din cauza obligaţiilor de peste zi. Aşadar, dacă vă tentează un program de somn polifazic, dar nu vi-l puteţi permite, cafeaua rămâne principalul aliat în lupta cu oboseala şi cu sarcinile de serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Ce este somnul polifazic