Antena Meniu Search
x

SPECIAL! După sărbători, bilanțul kilogramelor

Fiecare dintre noi intră în noul an cu tot felul de rezoluţii! Unii vor să se lase de fumat, alţii vor să citească mai mult, să meargă mai mult la sală. şi tot aşa. Cei mai mulţi dintre noi îşi propun ca în noul an să intre la cură de slăbire.

Vezi și

Unii se ţin de cuvânt şi încep să se alimenteze corect şi sănătos, merg la sală şi reuşesc să dea jos o grămadă de kilograme.

Dar vin din nou Sărbătorile de Iarnă. Şi ce credeţi că se întâmplă? Nu se abţin de la nimic, pentru că o dată e Crăciunul şi o dată e Revelionul într-un an.

La final, cântarul le va arăta din nou mai multe kilograme, va urma o nouă rezoluţie, şi tot aşa.

Cine este cel care se poate abţine de la sarmale, cârnaţi şi răcitură? Mai ales atunci când arată atât de bine pe masa de Crăciun sau de Anul Nou.

Şi, pentru că tot ne plângem după Sărbători de surplusul de grăsime nu doar de pe bucarte, ci şi de pe şolduri, ei bine, am ieşit la cântărit. Iar indicele de masă corporală trebuie şi el luat în calcul. Adică raportul dintre înălţime şi greutate.

Sărmăluţele, preparatele din porc sau alte delicatese nu sunt tocmai interzise. Asta atâta timp cât abuzul nu se întinde pe zile întregi. Şi mai ales că nu întotdeauna aceste excese sunt de condamnat.

Talia poate fi şi ea o măsurătoare la fel de bună.

Suntem indulgenţi cu noi şi cu silueta noastră când vine vorba de masa de Crăcin. Dar trebuie să ştim că după o astfel de perioadă e important să ne reveni uşor, uşor.

Dar mai ales, să nu sărim la înfometare la exces sau invers. Şi asta pentru că organismul nostru va suferi exact acele modificări, vizibile, de care tot încercăm să ne ferim.

Aşadar dieta, odihna, dar şi mişcarea sunt mână în mână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! După sărbători, bilanțul kilogramelor