Antena Meniu Search
x

SPECIAL! În spatele vilelor a apărut speranţa

Se spune că e nevoie de un sat să creşti un copil! Câţiva oameni din jurul Capitalei reuşesc, însă, imposibilul: se îngrijesc de educaţia a 500 de copii. Cei mai mulţi, de condiţie modestă.

Vezi și

 Se spune că e nevoie de un sat să creşti un copil! Câţiva oameni din jurul Capitalei reuşesc, însă, imposibilul: se îngrijesc de educaţia a 500 de copii. Cei mai mulţi, de condiţie modestă. Tocmai de aceea, cel mai important în cazul lor este să li se spună că pot reuşi, că pot face orice în viaţă. Că pot să-şi depăşească condiţia şi că - dacă simt nevoia - pot schimba lumea. Mai ales România. Cu o condiţie: să înveţe bine şi să-şi dorească să devină cineva.

În spatele vilelor înalte din Corbeanca locuieşte sărăcia. Dar şi speranţa.

Edulier, proiectul de educaţie non formală de la ţară, s-a născut în curtea bunicilor Cristianei Ionescu. Iniţial, urma să funcţioneze ca o punte între copiii cu bani şi cei mai puţin norocoşi. În timp, s-a transformat într-o platformă de dezvoltare a talentului.

Copiii învaţă, se joacă, fac sport şi petreceri împreună. Povestea a început cu 70 de copii. Pentru mulţi dintre ei, Crăciunul nu avea loc în calendar, până acum câţiva ani.

Regulile sunt simple. Toţi copiii învaţă să se respecte şi se ajută necondiţionat, ca într-o mare familie.

Speranţa a înmugurit, în ultimii şase ani, în sate din patru judeţe. Unde cresc acum 491 de copii care au curajul să creadă în viitorul lor. Şi care visează să schimbe, la rândul lor, lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! În spatele vilelor a apărut speranţa