Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Mănăstirea Răteşti din Buzău a fost ruptă în două de forţa naturii

Uneori, marile nenorociri se abat asupra locurilor la care te aştepţi mai puţin

Vezi și

Uneori, marile nenorociri se abat asupra locurilor la care te aştepţi mai puţin

Tocmai de aceea în 2014, când alunecările de teren au făcut ravagii în judeţul Buzău, multă lume a fost şocată să afle că una dintre cele mai importante mănăstiri din judeţ şi din ţară a fost afectată: Mănăstirea Răteşti.

Considerată unică în ţară, datorită picturii din interior, mănăstirea este astăzi o ruină. Multe dintre chilii au fost distruse, pereţii stăreţiei stau să cadă. Iar biserica aproape că a fost ruptă în două de forţa naturii.

Nenorocirea s-a abătut asupra lăcaşului chiar înainte să fie începute lucrările de restaurare finanţate din bani europeni. După ce şi-au revenit din şoc, măicuţele de la mănăstire au cautat soluţii. Au şi găsit unele. Dar nu şi fonduri. Iar banii europeni nu pot fi folosiţi până când terenul nu este consolidat.

Credincioşii însă nu au abandonat lupta. Unul dintre ei chiar a creat o pagină de Facebook prin care speră să strângă banii necesari reconsolidării lăcaşului de cult.

Autorităţile locale nu pot contribui cu nimic la proiect. Singurele fonduri pe care le-au primit sunt pentru reabilitarea drumului afectat de aceeaşi alunecare de teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Mănăstirea Răteşti din Buzău a fost ruptă în două de forţa naturii