Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Metroul, locul preferat de lectura al tinerilor

Cine spunea ca tinerii din Romania au uitat sa mai citeasca, se inseala amarnic. Am descoperit asta circuland cu metroul. Am vazut o gramada de cititori, atat in statii, cat si in vagoane. In autobuze, insa, numarul celor care au o carte in mana scade dramatic.

E de inteles, avand in vedere aglomeratia, atat din masini, cat si de pe sosea. Cum sa savurezi un capitol, cand soferul ba franeaza, ba accelereaza, ba claxoneaza.

Sunt multe lucruri pe care le poti face in metrou. Poti sa citesti, sa te joci pe telefon, sa asculti muzica sau, pur si simplu, sa analizezi cum sunt imbracati ceilalti calatori, ca sa-ti faci o idee despre ce se mai poarta. Totusi, majoritatea celor care circula cu metroul prefera cartile.

Iar romanii citesc. Pe unde apuca si cam ce apuca. Ioana are 17 ani si calatoreste destul de des cu metroul. Si, evident, citeste. Pasiunea de a citi atunci cand are de asteptat a capatat-o in urma cu doi ani: “ Citesc foarte mult. Si in timp ce calatoresc, dar doar cu metroul. In autobuz, daca citesc, mi se face rau, dar in metrou e OK”.

“Cred ca nu este vorba neaparat despre plictiseala, ci este un mod de a valorifica timpul. Traim intr-un timp alert si fiecare moment este important. Cu cat il valorificam mai mult, cu atat o persoana care citeste se poate imbogati cu cate ceva”, explica psihologul Anca Boalca.

Asadar, aceasta e solutia pentru ca tinerii sa citeasca: sa-i punem sa circule doar cu metroul pentru ca adolescentii, separati de computere, sa afle ca exista si altceva pe lume in afara de internet.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Metroul, locul preferat de lectura al tinerilor