SPECIAL! Mileul bunicii a devenit mobilă cool
Pentru multă lume, mileul este şi va rămâne multă vreme un simbol al casei bunicii! Macrameurile, uneori acompaniate de inconfundabilul peşte de sticlă, acopereau toate suprafeţele posibile ale unei locuinţe
Pentru multă lume, mileul este şi va rămâne multă vreme un simbol al casei bunicii! Macrameurile, uneori acompaniate de inconfundabilul peşte de sticlă, acopereau toate suprafeţele posibile ale unei locuinţe
Mese, noptiere şi, bineînţeles, televizorul. Mileul nu este însă pentru toată lumea doar motiv de nostalgie.
O sătmăreancă - de exemplu - a folosit "dantela bunicii" şi a transformat-o în. mobilă. Da, aţi auzit bine. Mobilă din mileuri. Poate că vi se pare bizar, însă rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase. Şi unde mai pui că nu e vorba de mobilier decorativ, ci de unul care poate fi folosit?
Fiecare generaţie crede că este responsabilitatea ei să ardă toate simbolurile generaţiei anterioare. Iar din cenuşa lor să ridice propriile valori. Prins pe frontul acestui război între generaţii a fost mileul, împletitura din dantelă care nu a lipsit din casa niciunei familii din această ţară. Acum, pentru multă lume, este un simbol al altor vremuri. Dar nu şi Silvia Junjan.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Sătămăreanca transformă bumbacul în macrameu de când se ştie. A învăţat de la mama şi de la bunica ei. Nu şi-a imaginat vreodată că acest talent va fi piatra de temelie a unei viitoare afaceri. Mai ales că până nu demult, sătmăreanca a fost contabilă. Totul s-a schimbat însă când se aştepta mai puţin. Ştia deja să croşeteze, însă habar nu avea cum poate fi transformat macrameul în mobilier. Şi nici nu a învăţat cu una cu două.
Dar după ce a descoperit proporţiile corecte, a început să creeze piese de mobilier nu doar frumose, ci şi foarte rezistente. Pentru un singur fotoliu este nevoie de două luni de muncă şi patru metri pătraţi de macrameu. Abia apoi, macrameul primeşte forma finală.
Fiecare piesă creată este unică. Şi, pe lângă faptul că este rezistentă, este şi foarte uşor de întreţinut.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰