Special! Miturile operaţiilor estetice
Chirurgia estetică este unul dintre domeniile în care se vehiculează multe mituri. Partea proastă este că majoritatea sunt luate drept adevăruri
Unul dintre cele mai comune legende ale chirurgiei estetică este faptul că în buze se introduce botox. Nimic mai fals. "Botox sau toxina botulinică este folosită pentru întinderea ridurilor de expresie la nivelul frunţii, în jurul ochilor şi când ne încruntam sprâncenele. Pentru a readauga volum în zona buzelor sunt necesare substanţe de umplere, nu de întindere".
Un alt zvon care circulă printre doamne şi domnişoare este cel referitor la faptul că liposucţia este o metodă eficientă de a scăpa de kilogramele în plus. "Liposucţia este o metodă de remodelare corporală. Putem să scădem în circumferinţă, dar în niciun caz nu este metoda de a slăbi. Noi prin liposucţie scoatem excesul de grăsime", spun medicii esteticieni.
Şi despre lipoaspiraţie există un mit. Se spune că se spune că în urma lipoaspiraţiei, grăsimea nu se mai depune pe zonele operate, dar se canalizează în alte părţi ale corpului.
Dar să revenim la zona feţei. Vă doriţi un nas mic, de Barbie, dar vă temeţi de riscuri? E şi normal, mai ales dacă aţi auzit nişte doamne la coafor care povesteau despre o cunoştinţă care şi-a făcut rinoplastie şi a avut pe urmă probleme la respiraţie. Nimic mai fals, spun specialiştii în chirurgia estetică.
Nu în ultimul rând, se vorbeşte că cicatricile multiple ar fi consecinţa lifting-ului de sâni. Dar este de reţinut că lifting-ul de sâni nu implică automat cicatrici multiple, aşa cum adesea se crede.
Dar până la urmă fiecare dintre noi este construit altfel. Dacă ne hotărâm să ne facem o operaţie estetică, cel mai indicat este să ne consultăm cu un specialist în domeniu, care ne poate sfătui cel mai bine în ceea ce priveşte atât avantajele, cât şi dezavantajele unei intervenţii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰