Antena Meniu Search
x

Special! Multe animale în casă, multe probleme

Mulţi dintre iubitorii de animale nici nu pot concepe să nu deţină măcar un căţel sau o pisică

Vezi și

Mulţi dintre iubitorii de animale nici nu pot concepe să nu deţină măcar un căţel sau o pisică

Unii, deşi iubesc patrupedele consideră totuşi că acestea nu au ce căuta în casă şi că oricâtă energie pozitivă ar aduce, pentru că responsabilităţile cu care vin la pachet consumă prea mult timp şi bani.

Alţii, însă, ignoră toate aceste probleme şi fac adevărate colecţii de animale. Specialiştii susţin că aceştia încearcă de fapt în acest fel să umple anumite goluri afective şi să compenseze lipsa interacţiunii umane.

Un animal e - cât de cât - în regulă. Când vorbim despre mai multe animale, însă, intervin problemele. Mai precis, atunci când locuinţa unei persoane se transformă în grădină zoologică.

Iar de aici până când situaţia scapă de sub control şi totul devine un întreg haos mai este doar un pas. În cele mai multe cazuri, posesorii de animale ignoră faptul că în astfel de situaţii, traiul se transformă într-un chin atât pentru patrupede cât şi pentru ei înşişi.

În plus, animalele care au un spirit de haită puternic dezvoltat au nevoie de un spaţiu mult mai vast decât cel al unei locuinţe pentru a stabili relaţii armonioase de grup. Lipsa acestuia le poate provoca atât lor, cât şi stăpânilor, frustrări şi tulburări de comportament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Special! Multe animale în casă, multe probleme