Piperul din bucate, sănătate curată
Potrivit ultimelor studii, piperul poate să fie condimentul-minune. Boabele lui pot fi folosite pentru tratarea răcelii, indigestiei şi afecţiunilor cardiace. În plus, piperul este o sursă bună de fier, potasiu, vitamina C şi fibre
Potrivit ultimelor studii, piperul poate să fie condimentul-minune. Boabele lui pot fi folosite pentru tratarea răcelii, indigestiei şi afecţiunilor cardiace. În plus, piperul este o sursă bună de fier, potasiu, vitamina C şi fibre
Piperul este unul dintre cele mai cumpărate condimente din întreaga lume. Iar majoritatea oamenilor îl folosesc cu un singurul scop. Să dea plus de gust mâncării.
Mâncăruri sunt foarte multe şi diversificate. Cel mai bine s-ar potrivi la vită şi la salate. Chiar şi la supe. Cei care vor o aromă mai puternică trebuie doar să folosească o râşniţă de piper şi să macine boabele în momentul adăugării la mâncăruri.
Pentru a simţi o mai mare savoare a piperului, putem folosi fresh pepperu, care putem sa-l măcinăm noi singuri într-o salată, într-un preparat sau într-o supă.
În România, conform statisticilor, 75% dintre oameni, preferă mâncarea condimentată. Şi nu e vorba doar de adulţi. Chiar şi copii au preferă piperu-n bucate.
Dar dincolo de gustul pe care îl dă mâncării, puţini ştiu că piperul are efecte benefice asupra sănătăţii. Acesta este folosit în medicina tradiţională de mai bine de 5.000 de ani. Este benefic în durerile de gât, guturai, în răceli, în anumite procese inflamatorii laringo-faringiene, este benefic în sistemul circulator, problemele cardiace, problemele de tensiune arterială.
În concluzie, dacă vă doare capul, măseaua sau tusea nu vă dă pace, înainte să deschideţi cutia cu medicamente, aţi putea arunca un ochi în cea a condimentelor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰