Antena Meniu Search
x

Special! Reguli FALSE pentru slăbit

Au apărut o grămadă de mituri despre diete. Nu mai mâncăm seara, scoatem pâinea, orezul şi cartofii din alimentaţie, nu ne mai atingem de dulciuri. Atunci cum de unii oameni, respectând toate aceste indicaţii, continuă să crească în greutate? Simplu: nu s-au dus la un nutriţionist.

Vezi și

Cine nu îşi doreşte să aibă un corp perfect? Cred că toată lumea! Şi aşa se explică şi multitudinea de diete care apar peste noapte. Unele promit lucruri irealizabile pe această Planetă, cum ar fi slăbirea în regim de urgenţă.

Problema este că o mare parte dintre diete sunt inventate de aşa-zişi specialişti, care nu au nimic în comun cu meseria de nutriţionist.

Există o mulţime de mituri, oamenii au o imaginaţie foarte mare: să nu mănânci seara, să nu combini diferite alimente , să scoţi o anumită grupă, spune dr. Șerban Damian, medic nutriționist.

Bineînţeles, nu există dietă reală sau inventată care să nu pună sportul pe un loc important. Dar chiar facem mişcare atunci când ne apucăm de cură de slăbire sau doar căutăm acel regim de senzaţie, care ne slăbeşte fără să ştim măcar cum arată un stepper?

Unele cure de slăbire merg pe varianta de 3 mese pe zi, la ore fixe. E bine sau avem nevoie şi de gustări?

Introducerea unor mese intermediare este o măsură benefică, pentru că are mai multe beneficii: antrenează mai bine senzaţia de foame, aducând o energie în mod periodic, acesta o va folosi pe măsură ce primeşte. Nu e nevoie să o depoziteze. Fragmentarea în alimentaţie poate să conducă la scăderea şi normalizarea greutăţii, explică nutriționistul.

Dar nu numai numărul meselor contează, ci şi calitatea lor.

Nutriţioniştii demontează şi proverbe. Îl ştiţi pe acela care spune: "Dimineaţa mănânci singur, la prânz împarţi cu un frate, iar seara dai la duşmani"? Nu e bun. Cina nu trebuie eliminată sub nicio formă.

Masa de seara poate să fie compusă dintr-o salată în acre am pus brânză sau carne slabă, sau peşte la cuptor cu legume, tocană de legume cu orez. Orice se poate mânca, dacă ne încadrăm în nişte limite de bun simţ. Să sărim peste o masă nu este o soluţie, pt că mai târziu ni se va face foame, spune doctorul Damian.

E foarte clar că dacă eliminat o masă, vom mânca mult mai mult la următoarea.

Aşa că, dacă vrem să slăbim nu trebuie să eliminăm mese şi nici măcar dulciurile, consumate în cantități moderate.

Există, însă, şi oameni care nu ţin diete pentru că au o viaţă activă. Dar până şi aceşti fericiţi ai sorţii au cele mai elementare noţiuni despre diete.

O primă măsură este să-şi fragmenteze alimentaţia. Apoi, contează alegerea alimentelor. Trecerea către e foarte important pt c alimentele de bază, neprocesate care aduc o încărcătură nutriţională mare: nutrienţi dar şi energie în cantităţi moderate. Să-ţi formez alimentaţia pe fructe şi legume, mai puţin cereale, spune nutriționistul. Nu avem cum să consumăm separat carbohidraţi şi proteine. Trebuie să ne chinuim. Noi în mod natural consumăm alimente care au carbo şi proteine. In alimentaţia noastră le vom combina. Nu există niciun motiv pt care să consumăm separat, indiferent că vrem să scădem sau nu în greutate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Special! Reguli FALSE pentru slăbit