SPECIAL! Un câine bine hrănit e un câine fericit!
Sănătatea trece prin stomac! O ştiu până şi câinii, care simt imediat dacă mâncarea lor nu este exact ceea ce le trebuie.
Sănătatea trece prin stomac! O ştiu până şi câinii, care simt imediat dacă mâncarea lor nu este exact ceea ce le trebuie.
Reacţiile nu întârzie să apară, iar un stăpân atent îşi dă seama imediat dacă prietenul său necuvântător nu se simte bine. Pentru a nu se ajunge în această situaţie, cel mai bine este ca animalul să fie hrănit din start aşa cum trebuie. Adică să primească atât hrană uscată, cât şi hrană umedă.
Câinele tău nu are chef de joacă, este apatic şi nu are niciun chef să reacţioneze atunci când îl strigi? Sunt primele semne că ar putea avea probleme cu digestia.
Aşa a apărut hrana specializată. Şi nu este o invenţie de dată recentă. Prima menţiune despre un pateu creat special pentru câini apare în Franţa, în secolul al 18-lea. Iar în 1785, într-un dicţionar britanic a fost abordat subiectul: "dieta corectă a animalului". Şi suna cam aşa:
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
"Câinelui nu ar trebui să îi lipsească niciodată apa proaspătă. Daca te opreşti pentru o gustare, ar trebui să faci la fel şi pentru câinele tau, cu puţin lapte şi pâine."
Între timp, regulile s-au schimbat. Dacă vrem să avem un animal sănătos, nu-i dăm lapte cu pâine. Şi nici alte resturi de la masa noastră. Deci soluţia firească rămâne hrana specializată.
Acum există sute de sortimente de mâncare pentru câini, îmbogăţite cu nutrienţi, vitamine şi minerale. Bineînţeles, există şi tipuri de hrană dedicată anumitor afecţiuni medicale pe care le-ar putea avea animalul.
Lancelot este un ciobanesc caucazian în vârsta de doi ani. Provine din părinţi campioni: Mercurii şi Suliko, fiind - la rândul său - premiant. Anul trecut, Lancelot a câştigat titlul de campion eurasiatic.
Aţi crede că un câine de talia lui trebuie să mănânce cât e ziua de lungă. Nu. Lancelot primeşte două mese pe zi, din acelaşi tip de hrană. Spre deosebire de pisici, câinii nu se plictisesc dacă mănâncă acelaşi lucru.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰