Antena Meniu Search
x

Specialiştii avertizează! Atenţie la vitamine pentru copii şi suplimente

Mulţi părinţi se plâng ca cei mici sunt mofturoşi cu mâncarea, nu preferă orice aliment şi se întreabă dacă să îi dea copilului suplimente alimentare sau multivitamine

Îngrijorarea părinţilor vizează faptul că cei mici nu ar primi suficiente minerale şi vitamine din alimentaţia curentă, din moment ce multe alimente sănătoase nu sunt consumate de ei. Mulţi părinţi dau copilului lor, documentându-se prin prieteni sau forumuri, suplimente de calciu sau fier sau multivitamine copilului, doar pentru că au auzit că şi alţii iau.

Adevărul este că părintele nu are voie să îndoape în corpul copilului lor niciun fel de supliment doar pentru că nu mănâncă suficient de bine şi variat precum ar fi normal.

A mânca selectiv sau mofturos este o problemă comună la copiii mici. Cu toate acestea, asta nu înseamnă în mod necesar ca un copil va dezvolta o deficienţa de vitamine sau minerale în organism. Cu siguranţă, în alimentele pe care le mănâncă exista suficiente elemente nutritive care să îi ajute corpul să se dezvolte armonios, chiar dacă nu mănâncă multe alte opţiuni alimentare.

Continuarea articolului AICI!

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Specialiştii avertizează! Atenţie la vitamine pentru copii şi suplimente