Antena Meniu Search
x

Zeci de aeronave, spectacol pe cerul Capitalei cu ocazia Zilei Aviației Române (Video)

Aviaţia e senzaţia. Avem tradiţie şi un loc aparte în istoria zborului. Astăzi, de Sfântul Ilie, avioane militare şi civile au survolat statuia eroilor aerului din Capitală, în cinstea piloţilor căzuţi la datorie. Pentru zeci de copii care au privit fascinaţi spectacolul de pe cer, "Avion cu motor ia-mă şi pe mine în zbor" a fost refrenul zilei.

de Redactia Observator

la 20.07.2020, 21:32

Vezi și
  • Copiii s-au bucurat la maxim de spectacolul aviatic.

Pe cer, spectacolul a fost total. Aeronave militare - de transport sau de luptă, elicoptere ale Forţelor Aeriene, Serviciului Român de Informaţii, Ministerul de Interne şi, în premieră, o aeronavă a companiei TAROM. 

La sol, fanfara militară şi Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul" au defilat altfel faţă de ceilalţi ani. Cu mască şi în formaţii mai restrânse. Pentru copii, aduşi de părinţi sau bunici, încântarea a fost la fel ca întotdeauna. 

Astăzi de Sfântul Ilie, ocrotitorul spiritual al piloţilor, în semn de omagiu pentru aviatorii eroi, a avut loc şi o ceremonie religioasă la care a participat şi premierul Ludovic Orban. 

Ludovic Orban, premierul României: Pentru a-mi arăta respectul și aprecierea deosebită faţă de spiritul de sacrificiu, precizia, înalta pregătire și rolul determinant pe care-l joacă aviaţia, atât aviația militară, cât și aviația civilă în dezvoltarea României. 

Viorel Pană, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene: Venim cu dotări noi și provocări pentru forțele aeriene. Așteptăm cinci noi aeronave F16. Ne dorim cer senin.

Anul acesta se împlinesc 110 ani de la primul zbor făcut de un român, zborul făcut de Aurel Vlaicu, pionierul aviației române și mondiale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Zeci de aeronave, spectacol pe cerul Capitalei cu ocazia Zilei Aviației Române (Video)