Antena Meniu Search
x

Spitalul din Curtea de Argeș, amendat cu 10.000 de lei pentru moartea unui copil diagnosticat eronat

Medicii care l-au tratat pe Andrei, băieţelul care a sfârşit la doar opt ani la spitalul din Curtea de Argeş ar putea plăti pentru moartea lui.

Vezi și

Medicii care l-au tratat pe Andrei, băieţelul care a sfârşit la doar opt ani la spitalul din Curtea de Argeş ar putea plăti pentru moartea lui. 

Financiar. Au de împărţit o amendă de zece mii de lei, primită de spital, de la Direcţia de Sănătate Publică. Andrei a fost tratat de enterocolită, deşi avea infecţie la plămâni şi inimă. După nici o zi, s-a stins sub ochii doctorilor, care i-au asigurat pe părinţi că va fi bine. În timp ce medicii sunt vizaţi de o anchetă penală, pentru că părinţii au făcut plângere la parchet, spitalul vrea să refacă ancheta internă.

Andrei a ajuns la spitalul din Curtea de Argeş, adus de mamă în urmă cu două săptămâni. Trei medici l-au consultat şi au considerat că NU este o urgenţă. S-a stins după 20 de ore, în braţele mamei.

Andrei ar fi putut trăi cu ajutorul unei radiografii. Laboratorul spitalului era însă închis, iar radiologul acasă. Copilul a primit tratament pentru enterocolită deşi avea o infecţie la plămâni şi la inimă.

Termenul până la care ar trebui achitată amenda expiră peste o săptămână. Şefii spitalului caută soluţii să o plătească, urmând ca ulterior să recupereze pagubele din salariile medicilor implicaţi, dacă anchetele vor stabili că sunt vinovaţi. Se zvoneşte chiar că alţi medici din spital s-au oferit deja să-şi ajute şi ei colegii.

Pediatrii care l-au consultat pe Andrei au fost suspendaţi provizoriu din funcţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Spitalul din Curtea de Argeș, amendat cu 10.000 de lei pentru moartea unui copil diagnosticat eronat