Spitalul din Leţcani, inaugurat parțial la câteva luni după termenul propus inițial
În timp ce secţiile de Terapie Intensivă sunt sufocate de pacienţi, în judeţul Iaşi există de câteva luni un spital modular cu secţie ATI care până acum a stat degeaba. Abia marţi, Secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Leţcani a fost dată în folosinţă. Dar nu la capacitate maximă, deoarece staţia de oxigen nu face faţă. Asta în condiţiile în care spitalele din Iaşi s-au transformat în focare.
- Spitalul din Lețcani are 150 de locuri pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.
- Secția de Terapie Intensivă a spitalului din Lețcani are probleme pentru că stația de oxigen nu face față.
Maria Ştirbu, asistentă şefă la Terapie Intensivă: Infuzomat, injectomat, fiecare plintă are două guri de oxigen, o priză de vacuum pentru aspiraţie şi o priză pentru aer medical, dar şi ventilatoarele.
Aşa arată Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Mobil din Leţcani. Deşi este gata din septembrie, nu a fost dată în folosinţă până acum pentru că staţia de oxigen nu făcea faţă.
Deocamdată, însă, doar un singur astfel de salon va funcţiona cu şase paturi de Terapie Intensivă, deşi spitalul are, în total, 48 de locuri pentru pacienţi care au nevoie de o astfel de îngrijire medicală specializată.
În cazul în care sistemul de alimentare cu oxigen pică şi bolnavii rămân fără aer, au fost aduse butelii de oxigen, de rezervă. Spitalul Mobil din Leţcani ar fi trebuit să reducă din presiunea care este pe unităţile medicale din Moldova. Asta în condiţiile în care spitalele din Iaşi devin, rând pe rând, focare-COVID. Sunt zeci de medici infectaţi.
- Dorian, copilul care luptă cu epilepsia, vrea să trăiască! Împreună îl putem ajuta să câștige cursa contra...
- Evenimente în Bucureşti, marţi 8 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 8 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 8 aprilie, Pomenirea Sfinţilor Apostoli Irodion, Agav şi Ruf. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Târg de adopții pentru căței, în Parcul Carol. Vizitatorii pot să interacţioneze direct cu animalele: "Am...
Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase: Secția ATI de la Lețcani funcționează cu garda permanentă și tot ce înseamnă complexitatea unui personal medical dintr-o Secție de Terapie Intensivă.
Construcţia spitalului din containere a fost amânată cinci luni şi încă o lună a mai durat până au fost obţinute avizele.
Angelica, asistentă-şefă Spitalul din Leţcani: Avem un mic părculeţ între câteva containere, avem o băncuţă, câţiva tuia, unde pacienţii pot să iasă pentru o gură de aer.
Singurul lucru de care se mai plâng pacienţii care sunt internaţi aici, la Leţcani, este acest zgomot de fundal. Practic, este sistemul de presiune negativă cu care este dotat fiecare salon în parte, făcut din module.
Deşi este deranjant pentru pacienţi, este extrem de util, spun cadrele medicale, pentru că în momentul în care se deschid uşile, aerul cu încărcătură virală mare nu este lăsat să iasă, însă poate să intre aerul curat.
Spitalul din Leţcani are 150 de locuri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰