Antena Meniu Search
x
LIVE

Sporturile individuale, în aer liber, se reiau din 15 mai cu numeroase reguli de respectat

De vineri vom putea face sport în aer liber. Ciclismul, tenisul, unele probe atletice şi alte sporturi individuale vor putea fi practicate cu obligaţia respectării distanţării sociale. Înotul este în continuare interzis, la fel sporturile de echipă. Măsurile vor fi reevaluate peste două săptămâni.

De Andre Rotaru la 13.05.2020, 22:51
Vezi și
  • Mingile și echipamentele folosite vor fi dezinfectate constant.
  • Sportivii trebuie să pastreze distanțe semnificative între ei.

Sportivii amatori şi de performanţă îşi pot relua antrenamentele pe 15 mai. 

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: Cum spunea și domnul președinte Iohannis, ieri, sport individual și în aer liber. Totul e calculat, anticipat, pentru că nu-mi plac lucrurile făcute la mica înțelegere.

Este vorba despre ciclism, tenis, atletism, echitaţie, alpinism, golf, automobilism, motociclism, aeronautică sau yachting. Însă cu noi reguli. Bazele sportive trebuie împrejmuite, accesul publicului este interzis, sportivii vor fi testaţi epidemiologic, iar vestiarele vor rămâne închise. 

La tenis, este permisă doar proba de simplu, nu se mai face schimb de terenuri, iar rachetele şi mingile se vor dezinfecta temeinic după fiecare antrenament. 

Simona Nicolae, administrator complex sportiv: A fost pustiu, a fost trist, foarte greu și ne este dor de copii, de antrenori. Acum putem să îi anunţăm că din data de 15 îi aşteptăm cu foarte mare plăcere pe terenul de tenis. 

Rămân în schimb închise sălile de fitness sau cele pentru sporturi precum arte marțiale sau kickboxing.

Iubitorii de fotbal, baschet sau volei mai au de aşteptat. Doar sportivii de performanţă pot intra în cantonament, cu reguli foarte stricte. 

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: Modificările pe care le-am făcut țin de introducerea, de exemplu, a testului covid-19 de trei ori, nu o dată, cum era prevăzut. La intrarea în baza de cantonament, în ziua a 7-a și în ziua a 14-a.

Pe terenurile de antrenamente este obligatorie păstrarea distanţării sociale. În pauze, sportivii trebuie să păstreze o distanţă de până la cinci metri între ei, în timp ce în regim de activitate aceasta trebuie să fie de șase metri. 

Dorin Constantin, antrenor de fotbal: Măsurile mi se par cam aberante, mai ales pentru fotbaliști. Sunt cam aiurea. La copii, cel puțin. Degeaba îi spun să păstreze distanța. Plus că în sportul ăsta dacă păstrezi distanța ăla nu mai e fotbal. 

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: Nu văd în momentul de faţă niciun fel de motiv în a dramatiza că cel puțin două săptămâni în care noi vom reevalua situația să faci cantonament sau o lună de zile în care să te pregăteşti.

Pe 15 iunie ar putea reîncepe şi Liga I la fotbal. Anunţul oficial va fi făcut înainte de 25 mai, termenul cerut de UEFA tuturor federaţiilor naţionale. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Sporturile individuale, în aer liber, se reiau din 15 mai cu numeroase reguli de respectat