Antena Meniu Search
x

Starea copiilor arși e încă gravă

Cu mâinile şi picioarele arse, se prind bine de viaţă! Cei doi fraţi din Olt, nu mai mari de patru ani, ajunşi cu arsuri grave la Spitalul de Copii din Bucureşti, sunt stabili, dar starea lor e încă gravă.

Vezi și

Cu mâinile şi picioarele arse, se prind bine de viaţă! Cei doi fraţi din Olt, nu mai mari de patru ani, ajunşi cu arsuri grave la Spitalul de copii din Bucureşti, sunt stabili, dar starea lor e încă gravă.

Rămâne în urma lor însă o poveste zguduitoare. În ziua în care focul i-a cuprins, erau aruncaţi în casă şi încuiaţi acolo. Sechestraţi între patru pereţi, de propria mamă! La geamuri erau gratii, înăuntru, copiii aveau chibritul. A mai fost un pas să aprindă beţele, din joacă. Bunicul lor, din partea tatălui, a sărit în foc pentru ei. I-a scos pe amândoi pe câte-un braţ. Astăzi, a vorbit cu reporterii Observator. Spune că de cele mai multe ori, cei mici stau cu stomacul gol, cu zilele!

Copiii au găsit chibritul şi-au început să se joace cu el. Din joacă, au aprins patul, iar flăcările au ajuns, inevitabil, şi la hăinuţele lor. N-au avut pe unde să fugă. Uşa era încuiată. Geamurile erau închise, blocate. Nu le-a mai rămas decât să strige. Cât au putut.

Bunicul copiilor le-a auzit copiilor ţipetele şi-a sărit în foc, pentru ei. I-a pus pe fiecare pe câte-un braţ.

Doi fraţi din Olt, nici unul mai mare de cinci ani, au ajuns la spital după ce s-au jucat cu focul. Hainele lor s-au aprins în curtea bunicilor. Au avut norocul ca bunicul lor să-i vadă şi să le sară imediat în ajutor.

Sunt în stare gravă, spun doctorii de aici de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Au fost internaţi pe secţia de chirurgie plastică, în şoc post combustional.

Cel mic e ars pe 35% din suprafaţa corpului, cel mai mare are răni pe un sfert din corp. Deocamdată, medicii le toaletează rănile, sunt pansaţi, dar cel mai probabil, dacă vor depăşi cu bine momentul critic, vor avea nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Starea copiilor arși e încă gravă