Antena Meniu Search
x

Statisticile arată că România sta mai bine decât țările din vestul Europei în problema coronavirusului

Ministrul Sănătăţii nu mai vorbeşte de un vârf al pandemiei, ci de un platou. O perioadă în care numărul de infectări este sensibil egal cu cel al vindecărilor. În ultimele 24 de ore am avut 21 de decese, 226 de cazuri noi şi 194 de vindecări.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 11.05.2020, 22:27

Vezi și
  • Aproape 50% dintre românii infectați cu noul coronavirus s-au vindecat.
  • 6% dintre românii infectați cu noul coronavirus au murit.

Aproape jumătate dintre românii infectaţi au scăpat de coronavirus.

Numărul cazurilor active scade constant de două săptămâni. Vârful a fost atins pe 29 aprilie, când 7716 români erau infectaţi. Acum sunt cu peste 300 mai puţine cazuri.

Din cei peste 15.000 de români infectaţi, 6% au murit, iar 46% s-au vindecat.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Din punctul de vedere al numărului zilnic, săptămânal, se constată o evoluție în platou. S-a reușit evitarea răspândirii acestei pandemii la nivelul din Occident.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primele date oficiale arată că numărul total al deceselor a scăzut în martie 2020 faţă de aceeaşi lună a anului precedent. 22.591 de români au murit în martie anul acesta, cu 298 mai puțini.

Influenţa deceselor cauzate de coronavirus este redusă în martie. 82 de persoane infectate au murit între 22 martie, când au fost confirmate primele decese, şi sfârşitul lunii.

În schimb, numărul căsătoriilor şi cel al divorţurilor s-au redus considerabil de la începutul pandemiei. În martie au fost cu aproape 50% mai puţine căsătorii faţă de luna similară a anului trecut. 

Şi faţă de februarie scăderea este semnificativă. Românii nu se mai căsătoresc, dar nici nu mai divorţează atât de uşor. Numărul divorţurilor pronunţate a fost cu 295 mai mic faţă de luna precedentă şi cu 877 sub martie 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Statisticile arată că România sta mai bine decât țările din vestul Europei în problema coronavirusului