Antena Meniu Search
x

Stațiunile de pe litoral sunt pline de turiști, în plină pandemie. Imagini filmate din elicopter (Video)

Fie pandemia cât de rea, pe litoral e plaja mea! Este hit-ul de-l cântă fiecare dintre cei care, în ciuda tuturor avertismentelor şi regulilor, continuă să se năpustească spre malul Mării Negre. Astăzi, o echipă Observator a survolat litoralul de la nord la sud pentru a vedea care sunt cele mai aglomerate staţiuni. În toate, de la 1 august, masca de protecţie va deveni obligatorie chiar şi în aer liber. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 30.07.2020, 20:14

Vezi și
  • Stațiunile de pe litoralul românesc sunt pline ochi
  • Pe 1 august masca de protecție va deveni obligatorie în spațiile deschise

De sus, Olimp nu mai pare o staţiune uitată de timp, cum era până nu demult. Pe plajele brăzdate de celebrele golfuleţe încă îşi fac loc turişti. Costineştiul, care urmează imediat, a rămas însă una dintre cele mai aglomerate zone de pe litoral. Iar asta se vede chiar şi din elicopter. Nu zăbovim prea mult şi ne continuăm călătoria spre una dintre plajele sălbatice de la Marea Neagră.

După câteva minute ajungem în Eforie, o altă destinaţie de vacanţă preferată de turişti. Trei kilometri de coloană de maşini la intrarea în staţiune, haos şi pe plajă.

La o radiografie de jumătate de oră, de la înălţime, din elicopter, rămâne concluzia că staţiunile cele mai aglomerate în aceste sezon estival sunt fără doar şi poate Eforie şi Costineşti.

Dacă în zona de sud a litoralului, plajele sunt mai aglomerate, în nord distanţarea fizică este respectată de turişti. Ba chiar a devenit un criteriu in alegerea vacanţei.

Chiar şi aşa numărul mare de îmbolnăviri a dus la înăsprirea măsurilor de siguranţă de la 1 august.

George Niculescu, prefect Constanţa: Vorbim de zonele tradiţionale unde se crează aglomerări, în stațiuni precum Eforie, Mamaia și celalate stațiuni din județ.

Purtarea măştii va fi obligatorie în intervalul orar 18.00 - 24.00, în zonele în care distanţarea fizică nu e posibilă.

În ceea ce priveşte soarta teraselor, autorităţile locale spun că deocamdată, Comitetul Judeţean nu a luat nicio masură. Localurile pot fi închise doar în cazul în care vorbim despre focare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Stațiunile de pe litoral sunt pline de turiști, în plină pandemie. Imagini filmate din elicopter (Video)