Antena Meniu Search
x

Video Ştrandul din Baia Mare, lăsat în paragină de 13 ani, deşi primăria tot promite renovări. Localnicii se plâng că n-au unde să se răcorească

Încă puţin şi vine toamna, însă doar pe calendar, pentru că termomentrele încă ne indică o vară caniculară. În timp ce aproape toată țara fierbe la peste 40 de grade, în Baia Mare localnicii nu au nici măcar un ștrand public unde să se răcorească. Acesta a fost închis în urmă cu aproximativ 13 ani și de atunci autoritățile promit să îl reconstruiască în fiecare an. Patru ani autoritățile s-au lovit de o deficiență legislativă. Acum promit din nou să dea viață celui mai animat loc din Baia Mare. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.08.2023, 09:12

Vezi și

O clădire dărăpănată şi nişte porţi ruginite. Atât a mai rămas din intrarea în fostul ștrand municipal din Baia Mare, care strălucea în urmă cu 13 ani. Acum au rămas doar ruine. 

Simona Vasiac, reporter Observator: Astăzi, în lipsa apei, în bazine gasim vegetaţie uscată, gunoaie aruncate la voia întâmplării, dar şi pereţi desenaţi cu grafitti. 

Ştrandul din Baia Mare, o amintire vie

Angela își aduce aminte de anii în care ștrandul anima viața băimărenilor. Pe atunci, intrarea se plătea cu 5 lei.  

Pe acelaşi subiect

Angela, localnic: În primul rând era foarte căutat, era aglomeraţie întotdeauna, verile era full...Era pentru toate vârstele, erau bazine şi mai mici şi mai mari, ţin minte că era un bazin de 30 de centimetri.

Un bazin ideal şi pentru cei mici. Dănuț retrăiește acum clipele când mergea acolo cu fetele lui, iar astăzi este nevoit să meargă la 60 de kilometri distanță, în Satu Mare.

Dănuţ: Vă daţi seama, pe căldurile astea...dar nu este bătaie de joc? Să nu avem noi un ştrand, aici în Baia Mare?

De ani de zile primăria promite renovarea

Băimărenii se răcoresc pe unde apucă. În lipsa unui ştrand, albia râului Săsar care străbate orașul pare să fie soluţia ideală într-o zi toridă de vară. 

În ultimii ani, primăria a promis de fiecare dată că va construi un ștrand nou pe vechiul amplasament. Patru ani, susține edilul, s-a lovit de o deficiență legislativă – nu a reușit să demoleze o bază sportivă care era cuprinsă în noul proiect de dezvoltare.

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare: La un moment dat, prevederile legale  interziceau demolarea, fără să înlocuieşti în acelaşi timp baza sportivă ce urmează a fi demolată cu o bază sportivă nouă. Dar a fost o sincopă, o deficienţă legislativă, care astăzi s-a rezolvat. 

Proiectul ar urma să fie depus spre finanțare în luna octombrie. Până atunci oamenii sunt nevoiţi să îndure zile de foc, mai ales că temperaturile vor rămâne destul ridicate şi în perioada următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri sociale » Ştrandul din Baia Mare, lăsat în paragină de 13 ani, deşi primăria tot promite renovări. Localnicii se plâng că n-au unde să se răcorească