Antena Meniu Search
x

La ştranduri coronavirusul are un rival puternic - mizeria din bucătării

E o vară compromisă pentru majoritatea românilor, care s-au văzut nevoiţi să-şi anuleze vacanţele. Ca să mai uite de toropeală tot mai mulţi se refugiază la ştrand. Sunt convişi că se feresc aici de coronavirus şi de aglomeraţie, dar ignoră celelalte pericole. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au făcut o razie, iar ce au descoperit i-a speriat.

de Redactia Observator

la 03.08.2020, 01:07

Vezi și

Fie vara cât de grea, românii tot găsesc soluţii de relaxare. Noile "destinaţii" de vacanţă pe timp de criză a coronavirusului sunt ştrandurile. Azi, la Ştrandul Crângaşi, oamenii se bucurau de mica lor mare din cartier.

Coronavirusul nu e singura ameninţare la ştrand, spun medicii. Există riscul să plecăm şi cu alte boli. De pildă, toxiinfecţii alimentare.

Eva Cristescu, medic de familie: Fiind noua definiţie de caz toată lumea riscă să se panicheze că este vorba de Covid, dar nu trebuie să uităm că în sezonul cald circulă în paralel şi alte boli digestive. E treaba autorităţilor statului să verifice că toate lucrurile se întâmplă acolo conform cu regulile de igienă, că apa din piscină este schimbată şi floridată la intervalele de timp necesare, că alimentele sunt preparate în condiţii de igienă​.

Nu mai departe de ieri inspectorii de la Protecţia Consumatorului au amendat strandul Crângaşi cu 15 mii de lei pentru că au descoperit alimente ţinute în căldură şi frigidere murdare.

ANPC a propus închiderea Ştrandului Berceni pentru 6 luni din cauza riscului de accidentare în bazine şi pe tobogane, şi pentru că reprezentanţii bazinului nu au putut demonstra că apa este schimbată şi curată.

Autorităţile spun că vor efectua controale în ştrandurile din toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » La ştranduri coronavirusul are un rival puternic - mizeria din bucătării