Antena Meniu Search
x

Ştrandurile neautorizate şi insalubre pot fi un real pericol

Ştrandurile în care căutăm răcoarea - atunci când n-avem timp de o escapadă la mare - pot fi un real pericol.  În plin sezon, reporterii Observator au făcut turul bazinelor din Bucureşti. Dincolo de mizerie şi prea puţini salvamari, au găsit şi angajaţi care i-au sfătuit să se scalde în altă parte.

Vezi și

Ştrandurile în care căutăm răcoarea - atunci când n-avem timp de o escapadă la mare - pot fi un real pericol.  În plin sezon, reporterii Observator au făcut turul bazinelor din Bucureşti. Dincolo de mizerie şi prea puţini salvamari, au găsit chiar şi angajaţi care i-au sfătuit să se scalde... în altă parte. Unele ştranduri funcţionează chiar şi fără autorizaţie. La sesizarea noastră, autorităţile au demarat controale. 

Primul ştrand în care intrăm, primele probleme. În baia vestiarului, un prelungitor conectat la priză stă în chiuvetă. Nu există hârtie igienică, nici săpun. La piscină, alte nereguli. Sunt gunoaie, coşuri ruginite şi un singur salvamar, deşi conform legii ar trebui să existe doi. 

Contactaţi, reprezentanţii ştrandului spun că sunt în perfectă legalitate. Cât despre prizele din chiuvetă...

"Vă facem cunoscut că nu ştim cum cineva a putut avea acces în această încăpere, dat fiind faptul ca este un grup sanitar care nu este deschis clienţilor ștrandului", a fost răspunsul conducerii ştrandului.

Am mers cu imaginile la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Care ne-a promis că va face un control. Am cerut un punct de vedere şi Primăriei Sectorul 4. 

"Societatea comercială care are un contract de asociere, pe 25 ani, cu Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, nu deține autorizație privind desfășurarea activităților recreative și distractive. Mai mult decât atât, nu are nici aviz de la Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentaţii Poliţiei Locale au dat, deocamdată, o amendă de 10 mii de lei", a fost răspunsul.

Alt ştrand, aceleaşi nereguli. Rugină, toalete vechi şi... curentul electric care lipseşte cu desăvârşire. Doi salvamari se împart între cele cinci bazine - niciunul cu material antiderapant pe margini. 

Mergem şi la al treilea ştrand, unul de stat. Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București are în subordine un singur ştrand - Ştrandul Giuleşti. Unde s-ar fi luat toate măsurile pentru ca vizitatorii să fie în siguranţă. Angajaţii însă, spun altceva. Dacă venim cu copiii, mai bine alegem un alt bazin. Aici, ar fi riscant. 

Echipa Observator a trimis o solicitare scrisă şi către Administraţia Lacuri Parcuri și Agrement București, însă nu a primit, momentan, niciun răspuns.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ştrandurile neautorizate şi insalubre pot fi un real pericol