Antena Meniu Search
x

Industria street-food, o afacere de 15 milioane de euro în România

Au fost bancheri, ospătari sau ingineri, dar au renunţat la meseriile lor pentru că şi-au descoperit pasiunea în bucătăriile pe patru roţi. Food truck-urile înseamnă astăzi o industrie de 15 milioane de euro. Aşa am ajuns la 50 de festivaluri street food pe an.

de Redactia Observator

la 06.09.2019, 21:40

Vezi și

Au fost bancheri, ospătari sau ingineri, dar au renunţat la meseriile lor pentru că şi-au descoperit pasiunea în bucătăriile pe patru roţi. Food truck-urile înseamnă astăzi o industrie de 15 milioane de euro. Aşa am ajuns la 50 de festivaluri street food pe an. Clienţii adoră nu doar mâncarea stradală, ci şi atmosfera din jurul bucătăriilor ambulante. 

Andrei Isac este inginer constructor. În 2015, a plecat în Italia ca să urmeze un curs, iar viaţa lui s-a schimbat complet. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tocmai frigăruile din carne de berbecuţ i-au adus şi fericirea şi banii. S-a întors în România, a renunţat la meseria de inginer şi a investit 15 mii de euro într-o rulotă cu mâncare. În visul său, l-au urmat şi prietenii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O altă rulotă, o altă poveste. Cristi şi soţia lui lucrau ca bucătari pe vase de croazieră. Sătui de perioadele lungi petrecute pe mare, dar îndrăgostiţi de pastele italieneşti, au spus că o afacere pe roţi n-are cum să nu meargă. Şi aşa a fost. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Andrei a renunţat la biroul dintr-o multinaţională pentru bucătăria mexicană.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Industria street-food a ajuns azi la o cifră de afaceri de 15 milioane de euro. 

În spatele bucătăriilor pe patru roţi se învârt afaceri de mii de euro. În 2010, în ţara noastră erau înregistrate 50 de food truck-uri. Astăzi, sunt peste 360. 

Florin Itu, organizator festival de street-food: Orice comerciant ca să poată să funcţioneze în festival, trebuie să aibă autorizaţii de funcţionare ca firmă în primul rând, să aibă casă de marcat, să aibă toate avizele de la DSV şi Inspectoratul de Muncă 

Cei care vor să-şi deschidă o astfel de afacere, pot cumpăra rulotele la mâna a doua cu 15-20 de mii de euro. Una nouă, complet echipată, poate ajunge şi la 100 de mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Industria street-food, o afacere de 15 milioane de euro în România