Antena Meniu Search
x

Struţul şi curcanul, pe masa de Paşte! Tot mai mulţi români sunt în căutarea unei alternative la carnea de miel

Carnea de miel nu este pe gustul tuturor, astfel că, în apropierea Paştelui, tot mai mulţi români sunt în căutarea unei alternative.

Vezi și

Carnea de miel nu este pe gustul tuturor, astfel că, în apropierea Paştelui, tot mai mulţi români sunt în căutarea unei alternative. Cei care ţin la sănătate se orientează către carnea de curcan. Cei în căutarea unor arome exotice pot pune o friptură de struţ pe masa de sărbători. Şi ouăle de struţ sunt la ofertă, pentru cei care îşi doresc victoria asigurată atunci când vor ciocni ouă de Paşte.

Are 100 de kilograme şi fiecare kilogram valorează 100 de lei. Deşi preţul e piperat, cantitatea scăzută de colesterol face din carnea de struţ o alternativă tot mai căutată la carnea de miel, în preajma Paştelui.

Reţetele din carne de struţ sunt variate. Poate fi preparată la cuptor, pusă pe grătar sau folosită ca umplutură de cârnaţi. Iar gustul este unic.

Cine nu se îndură să pună struţul în farfurie, poate cumpăra doar un ou. Costă tot 100 de lei, dar poate sătura o familie întreagă şi asigură victoria în orice concurs de ciocnit ouă de Paşte. 

Există şi alternative mai puţin exotice la mielul tradiţional. În apropierea sărbătorilor, au crescut vânzările şi la carnea de curcan.

Roxana Priboi, manager export: "Are un conţinut foarte scăzut de grăsimi, fiind totodată una dintre cărnurile cu cel mai mare conţinut de proteine."

Pentru că cererea este mare, producătorii s-au pregătit cu o ofertă generoasă.

Răzvan Şandru, directorul general al unei ferme de curcani: "În această perioadă dedicată sărbătorilor pascale, dorim să introducem în piaţă un volum de 250 - 270 de tone de carne de curcan."

Pulpa se vinde cu 22 de lei kilogramul.  Iar pentru specialităţi mai aparte, precum fuduliile de curcan, un client va scoate din buzunar 25 de lei pentru un kilogram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Struţul şi curcanul, pe masa de Paşte! Tot mai mulţi români sunt în căutarea unei alternative la carnea de miel