Antena Meniu Search
x

Student medaliat cu AUR la Olimpiada Internaţională de Matematică, printre răniţii de la Colectiv

Viorel Andrei Bud, câştigătorul Olimpiadei Internaţionale de Matematică pentru Studenţi din acest an care a avut loc la Ohrid, Macedonia, se află printre persoanele rănite în incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Capitală, el fiind internat la Spitalul Bagdasar

Viorel Andrei Bud, câştigătorul Olimpiadei Internaţionale de Matematică pentru Studenţi din acest an care a avut loc la Ohrid, Macedonia, se află printre persoanele rănite în incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Capitală, el fiind internat la Spitalul Bagdasar

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, scrie pe contul său de Facebook că Viorel Andrei Bud se afla printre tinerii prezenţi în clubul bucureştean.

"O zi tristă, foarte tristă pentru întreaga ţară. Sunt momente dureroase pentru toţi, dar în special pentru cei ai căror copii nu mai sunt printre noi. Îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile celor afectaţi de această tragedie. În acel club se afla şi negreşteanul nostru Andrei Bud, acum internat în spital. Am vorbit de dimineaţă cu tatăl său, Viorel, care se află în drum spre Bucureşti, şi mi-a spus că Andrei este internat la spital, cu răni pe mâini, dar este bine. Sunt alături de ei în aceste momente dramatice!", scrie Aurelia Fedorca.

Potrivit medicilor de la spitalul bucureştean unde este internat Andrei Bud, starea de sănătate a acestuia este bună şi nu ridică probleme deosebite.

Conform presei locale, Viorel Andrei Bud este fiul directorului Liceului Teoretic din Negreşti Oaş.

În acest an, tânărul a obţinut medalia de aur la cea de-a noua ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică pentru studenţi din Ohrid, Macedonia, “South Eastern European Mathematical, desfăşurată în perioada 3-8 martie 2015.

În urmă cu doi ani, Andrei Viorel Bud câştiga medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică care s-a desfăşurat Columbia.

Presa locală scrie că tatăl său s-a declarat atunci foarte mândru de performanţele fiului său: “Am fost aproape de argint. Andrei a obţinut 31 de puncte, iar cu 34 s-a luat argintul. Ştiu că Andrei se aştepta la mai mult, dar suntem fericiţi şi aşa”, spunea Viorel Bud, directorul Liceului Teoretic din Negreşti-Oaş.

Andrei Bud a fost elev al Liceului Teoretic Negreşti-Oaş până în clasa a VIII-a, iar apoi a plecat la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti, în prezent fiind student al Facultăţii de Matematică a Universităţii din Bucureşti, scrie Mediafax.

Conform aceleiaşi surse, el a început să lucreze intens la matematică în clasa a V-a, pentru a-şi repara media stricată de o notă 7 primită la un test.

"În ceea ce priveşte planurile de viitor, îşi doreşte să ajungă la o înţelegere mult mai amplă şi în profunzime a ştiinţei şi, nu în ultimul rând, să fie fericit. Pe lângă lectură, urmărirea serialelor şi ieşirile cu prietenii, apreciază orice activitate nouă. Îi place să discute probleme de logica şi raţionament", scria presa locală la vremea respectivă.

În incendiul produs, vineri seară, în Clubul Colectiv, din centrul Capitalei, şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate în 12 spitale din Bucureşti.

Vineri seară, clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Student medaliat cu AUR la Olimpiada Internaţională de Matematică, printre răniţii de la Colectiv