Antena Meniu Search
x

Studenţii români vor să studieze în străinătate! În Olanda, numărul studenţilor români a crescut de la 89 la 1.600 în mai puţin de zece ani

Unele oferă învăţământ gratuit, dar nici cele la care se plătesc taxe nu sunt ocolite. În Olanda, de ex, numărul studenţilor români a crescut de la 89 la 1.600

Vezi și

Unele oferă învăţământ gratuit, dar nici cele la care se plătesc taxe nu sunt ocolite. În Olanda, de ex, numărul studenţilor români a crescut de la 89 la 1.600 în mai puţin de zece ani.

Matei este un tânăr român care vrea să-şi înceapă studiile universitare în străinătate. Cele două domenii care îl interesează sunt arhitectura şi economia. 

Numărul studenţilor români din Ţara Lalelelor a crescutde la 89, în 2007, la peste 1600, anul trecut. Taxele de şcolarizare îi încurajează. În alte state din Occident ar fi avut nevoie de un credit. 

Ana Maria Papp, manager al unei firme de consultanţă educaţională

"În Olanda, taxele de şcolarizare sunt de aproximativ 2060 de euro pe an, iar în Danemarca şi ţările scandinave învăţământul este gratuit. În Marea Britanie taxele de şcolarizare sunt între 9 mii şi 9250 de lire sterline pe an."

Chiar şi aşa, Tudor vrea să studieze criminologie la o universitate din Regat. 

Guvernul britanic încă nu a blocat împrumuturile pentru studenţi străini, chiar dacă urmează Brexit. Practic, investiţia statului se recuperează din salariul pe care studentul îl va câştigă după ce se angajează, pe teritoriul britanic. 

Mădălin Simeria, absolvent al unei universităţi britanice: "După ce am terminat, am primit un job full time şi am rămas, de atunci, angajat acolo. 90% lucrează sau şi-au găsit un job imediat după terminarea studiilor."

Marea Britanie rămâne una dintre destinaţiile preferate ale studenţilor români. Numărul celor care au ajuns să studieze în 2016 la universităţi din Regatul Unit a ajuns la 6300, faţă de 5600, câţi erau în 2015. 

În afara Uniunii Europene şi chiar a continentului, viaţa de student este şi mai scumpă. 

Ana Maria Papp, manager al unei firme de consultanţă educaţională: "În Elveţia studiile pentru turism, hospitality, domeniu hotelier taxele ajung până la 50 de mii de franci elveţieni pe an, iar în SUA taxele de şcolarizare încep de la 25 de mii de dolari în sus."

Cei mulţi studenţi români vor să se specializeze în managementul afacerilor, IT, turism, marketing şi drept. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Studenţii români vor să studieze în străinătate! În Olanda, numărul studenţilor români a crescut de la 89 la 1.600 în mai puţin de zece ani